i Magasinet, Med målet i sikte

Avsnitt 53 av Med målet i sikte: Jorden runt på 1000 dagar med Fredrika Ek

Avsnitt 53, handlar om att redan idag våga sätta drömmarna i verket, trots detaljer som ännu inte fallit på plats. Lyssna på vår inspirerande gäst Fredrika Ek, som cyklat jorden runt på 1000 dagar. Att ha målet i sikte innebär inte alltid en lång planeringstid. - Om man skjuter planen för långt fram, riskerar man att aldrig komma fram till målet, säger Fredrika.

När dagen kom och Fredrika Ek, 2015 väl på cykel skulle lämna uppväxtorten Sundsvall fick hon en oslagbar känsla som aldrig kan överträffas. Hon skulle äntligen sätta drömmen i verk, en upptäcktsresa på cykelsadeln genom världens alla hörn.

– Målet med resan var bland annat att belysa kvinnors och flickors utsatthet på jorden samt att uppleva världen, säger hon.

Innan Fredrika startade resan skapade hon en insamling via Action Aid. Tanken var att nära och kära kunde skänka en krona för varje mil Fredrika cyklade där pengarna gick till arbete för kvinnors rättigheter. Insamlingen blev större än Fredrika någonsin trott och insamlingen är nu uppe i otroliga en miljon kronor!

Från tanke till handling

Konsten att gå från tanke till handling kan ibland vara lättare sagt än gjort. Särskilt om vi sätter upp onödiga hinder som exempelvis allt för detaljrika planer med långsiktiga tidsperspektiv. Det vet Fredrika Ek, som hela tiden såg att det var den tre år långa cykelresan runt jorden som var själva målet, inte att ha genomfört den.

– Att uppleva sakerna längs vägen kom att bli det egentliga målet och inte att komma till ett slut. Jag ville inte se resan som något som skulle avklaras, säger hon.

Vill du våga sätta dina drömmar i verk? Lyssna då på avsnittet med Fredrika och låt dig inspireras av att inte se hinder i livet, utan möjligheter!

Som vanligt hittar du podcasten via Simplecast, Spotify, Itunes och i din podcastapp!

Translate »