i Magasinet, Med målet i sikte

Avsnitt 55 av Med målet i sikte: Ta eget ansvar genom förändringen med Lisa Ekström

I poddavsnitt nummer 55 har Med målet i sikte bjudit in föreläsaren Lisa Ekström, som har mångårig erfarenhet av hur man skapar engagemang och lyckas i förändringsarbete. Hör hennes experttips om hur alla på arbetsplatsen kan ansvara för att skapa en god arbetsmiljö.

Med över 20 års erfarenhet av förändringsarbete har Lisa Ekström redskapen som både varit till hjälp för det egna förbättrings- och förändringsarbetet, men även andras. När hon 2007 utdelades “Årets framgångsstipendium” från SAS, där hon arbetade med ledarskap inom försäljning och kundservice, var det bland annat på grund av självledarskapsperspektivet som hon lyftes fram. Vilket bland annat innebär att alla på arbetsplatsen ska engageras i arbetsmiljöarbetet.

– En arbetsmiljö som får ledare och medarbetare att glädjas och trivas kännetecknas bland annat av en ansvarskänsla hos var och en, säger hon.

Som företagare, driver Lisa Ekström företaget “Kamoja”, där hon bland annat föreläser, är mentor samt arbetar med grupputveckling, och att facilitera i styrelsearbeten. Företagsnamnet, “Kamoja” är ett thailändskt ord;

– Ordet betyder tjuv eller att knycka, vilket är lite som, “to steal with pride”. Budskapet jag vill lyfta i mina föreläsningar är att mina kunder ska kunna “kamoja” saker från mig och tvärtom. Vilket alltså inte handlar om att kopiera eller stjäla saker från någon annan, utan att låta sig inspireras av andra, berättar Lisa Ekström.

Hennes föreläsningar handlar i stort om att se förändringar som möjligheter, vilket kan få alla på arbetsplatsen att känna engagemang och skapa förutsättningar för en trevlig arbetsmiljö.

– Det handlar om att skapa trygghet utan att vi som medarbetare blir allt för bekväma så vi inte kommer framåt, säger hon.

Vill du höra fler tips om hur du kan utveckla dig för att skapa en trivsammare arbetsmiljö på din arbetsplats eller trivas bättre i din situation oavsett var du befinner dig i livet?  Vill du få fler liv på din livsindikator och få veta hur du kan spela huvudrollen i din egen film, lyssna då på poddavsnittet med Lisa Ekström som gäst.

Som vanligt hittar du podcasten via Simplecast, Spotify, Itunes och i din podcastapp!

Translate »