i Magasinet, Med målet i sikte

Avsnitt 56 av Med målet i sikte: Arbetslös men inte värdelös

I veckans avsnitt av Med målet i sikte träffar vi en av Sveriges mest kända karriärcoacher, Nina Jansdotter. Nina har bland annat skrivit boken ”Arbetslös men inte värdelös, så behåller du din självkänsla som arbetssökande” och ger i avsnittet värdefulla tips på hur du kan tänka om du står utanför arbetsmarknaden.

Att vara utan arbete kan för många vara tufft. Därför är det väldigt värdefullt att vi har Nina Jansdotter på besök i veckans avsnitt av Med målet i sikte.

Nina delar med sig av väldigt användbara råd om hur du ska tänka när du står utanför arbetsmarknaden, men också när du är en del av den. Varför är det exempelvis viktigt att nätverka som mest när du behöver det som minst?

Självkänsla och självförtroende

I avsnittet delar Nina med sig av skillnaden mellan självförtroende kontra självkänsla i jobbsammanhang. För många som har hamnat utanför arbetsmarknaden kan ens självbild fått sig en törn. Därför är det bra att utgå från andra för att förstå hur du bör se dig själv.

– Att vara arbetslös kan bidra till en känsla av att tappa sitt sammanhang och att man är värdelös. Men som du ser dig själv, är det även så du ser andra? Om det exempelvis är din kompis som blivit arbetslös, skulle du se henne som lika värdelös som du ser dig själv? Troligtvis inte, säger Nina.

Nina brinner för att få människor att prestera på topp och ändå hålla balansen i livet. Något som kan vara tufft när man får återkommande nej på sina jobbansökningar. Hur hanterar man det på bästa sätt?

– Duktiga säljare har ett uttryck – hundra knack, tio snack och ett tack. Det är samma princip i jobbsökandet, säger hon.

Om du vill ta del av tips från en av Sveriges främsta karriärcoacher, missa då inte veckans avsnitt av Med målet i sikte.

Som vanligt hittar du podcasten via Simplecast, Spotify, Itunes och i din podcastapp!

Translate »