i Magasinet, Med målet i sikte

Avsnitt 59 av Med målet i sikte: Nytt år, nya goda vanor!

Med målet i sikte är äntligen tillbaka efter ett jul- och nyårsuppehåll. För många börjar året med löften om nya vanor. Någon som verkligen kan det här med vanor är HR-generalisten Susanne Schibler. Hon är inbjuden för att dela med sig av ett användbart tillvägagångssätt; nämligen att följa De 7 goda vanorna.

De flesta strävar nog efter ett liv utan stress och i harmoni mellan jobb, familj och vänner. Men hur navigerar man sig genom livets alla val för att hitta drivkraften att bli sitt bästa jag? Ett effektivt sätt är att använda sig av verktyget De 7 goda vanorna – något som Susanne Schibler är proffs på!

Susanne utbildar dagligen i de olika principerna inom konceptet De 7 goda vanorna och lär kollegor inom Iris hur man effektivt hanterar situationer, både inom och utanför arbetet.

– De 7 goda vanorna är en bra paketering av sådant som många redan känner till. Om man vill nå någonstans, vad behöver jag då? säger Susanne.

Men vilka är egentligen De 7 goda vanorna?

  1. Var proaktiv, var förutseende.
  2. Börja med att ha det önskade resultatet i sikte.
  3. Sätt igång med det viktigaste först.
  4. Tänk vinna-vinna.
  5. Försök först att förstå och därefter att bli förstådd.
  6. Sök synergi. Där resultatet är mer än summan av delarna.
  7. Vässa sågen. Gör det till en vana att ständigt förbättra.

– Ett exempel på hur vanorna används är i idrottssammanhang. Där jobbar man mycket med första vanan, proaktivitet. Man visualiserar, tänker framåt. Cajsa Bergqvist tog en mental paus och visualiserade innan hon hoppade över stången. Det är att vara proaktiv och förutseende, säger Susanne.

Finns där poddar finns

Vill du ta del av hur du kan jobba effektivt med vanorna och höra konkreta exempel på vad de faktiskt innebär? Lyssna då på årets första avsnitt av Med målet i sikte!

Som vanligt hittar du podcasten via Simplecast, Spotify, Itunes och i din podcastapp!

Translate »