i Magasinet, Med målet i sikte

Avsnitt 66 av Med målet i sikte: Att komma utanför komfortzonen med Klas Hallberg

I avsnitt 66 av Med målet i sikte pratar vi om att våga komma utanför komfortzonen och bemötande från den andres perspektiv och situation. Vi gästas av föreläsaren och författaren Klas Hallberg som beskriver att man med flera mindre risker kan öppna nya dörrar och möjligheter. Vill du ha tips på hur du kan både krympa komfortzonen och komma ut ur den genom att bland annat våga ta jättemånga smårisker? Missa inte detta avsnitt!

Klas Hallberg är född och uppväxt i Karlstad och numera bosatt i Stockholm. Han är en avhoppad ekonom i botten, har vunnit Stora Talarpriset 2018 och utsetts till en av världens 9 bästa talare av Speakerrating. Vidare är han scenartist och författare inom management och psykologi med titlar som “Hedra mysteriet“, “Hångla mer” och “I kundens skor“. Utöver det är han även sedan 2015 Husfilosof på Sveriges Radio i programmet P4 Extra.

I avsnittet beskriver han bland annat hur vi genom att ta flera mindre risker kan öppna nya dörrar och utvecklas, men även att påminna och inspirera varandra att man faktiskt lever. Men hur kom det sig att han bytte bana från ekonom till nuvarande karriär?

– Att jag verkligen bytte bana, det hade att göra med att min bästa vän fick diarré, men som egentligen var ett blödande magsår som kunde ha blivit fatalt, uttrycker Klas. Det är nog den enda gången i mitt liv när jag har lärt mig något på djupet av någon annans upplevelse, säger han.

Denna upplevelse gjorde att när Klas var 22 år, valde att ta paus från de ekonomiska studierna och fundera på vad han skulle göra med sitt liv. Det var också där bytet av inriktning skedde, men dock inte till en medicinsk sådan. Det som satte honom på spåret under sin paus, var bland flera, en bok som heter “Inlärningsrevolutionen” av Jeannette Vos. Boken handlar om hur vi kan förändra vårt sätt att lära oss, bland annat genom egen motivation och att ha roligt. Detta ledde till en ett år lång pilgrimsresa i USA där han träffade olika experter inom inlärning, kommunikation och hjärnforskare på olika universitet och föreläsningar.

Komma utanför komfortzonen och bemöta från den andres perspektiv

Efter året i USA kom han hem och började föreläsa om inlärning. Under sina föreläsningar använder han sig gärna av humor som kommunikationsmedel. Han inspirerar till att skapa nya mål genom att komma ut ur sin komfortzon och ta del av sina lärdomar och andras perspektiv.

– Om jag sätter mål som hela tiden är innanför min komfortzon, så är det ju risk att jag bara genomför måluppfyllelsen. Jag kanske blir framgångsrik, men frågan är då om jag hinner uppleva tillfredsställelse på djupet, förklarar Klas.

– Och att sätta sig in i den andra personens skor, det handlar inte om att sluta ha egen integritet, eller att inte ha en egen vision och idé. Kommunikation, både den som sägs och som inte sägs, påverkar relationerna, speciellt om man inte kan eller vill läsa mellan raderna menar Klas.

Vi går alla igenom olika stadier i livet där vi får ta del av olika lärdomar och perspektiv som påverkar oss, våra val och handlingar. På frågan om vad som är det viktigaste som han har lärt sig genom åren och vilka mål han har, svarar Klas:

– Det är mycket som talar för att jag är inblandad själv i mitt liv. Mitt mål är att uppleva att jag lever, avslutar Klas.

Med målet i sikte – finns där poddar finns

Vill du veta mer om hur du kan förändra ditt liv med hjälp av ta jättemånga smårisker och se på livet från någon annans perspektiv? Lyssna på avsnitt 66 av Med målet i sikte och få nya tankar och idéer av Klas Hallberg!

Som vanligt hittar du podcasten via Simplecast, Spotify, Itunes och i din podcastapp!

Translate »