i Magasinet, Med målet i sikte

Avsnitt 71 av –
Med målet i sikte:
Hitta ditt sätt att bli
framgångsrik med
Kim Juhlin

I avsnitt 71 av med Målet i sikte får du lyssna till Kim Juhlin, framgångsterapeut, som berättar hur vi blir framgångsrika, på vårt eget sätt. Efter studier inom bland annat psykologi, pedagogik och behandling och över 15 års erfarenhet av samtalsterapi, ger nu Kim sina bästa råd till dig som vill hitta din drivkraft, rätta riktning i livet och nå framgång. I podden talar Kim även om sin väg till där han är idag: en resa som höll på att ta slut, innan den ens hann börja.

Kim Juhlin fokuserar i sitt arbete på att kombinera terapi och coachning, mellan att läka ihop (terapi) med att maximera en potential (coachning). I podden berättar Kim hur han tänker att de flesta metoder, såsom KBT, motiverande samtal, mindfulness mm, går att integrera med varandra. Kim har redan innan sin utbildning, fått lära sig mycket om de flesta behandlingssätt på nära håll, efter en tuff tid i senare tonåren.

– När jag var 17 år författade jag mitt eget självmordsbrev. Jag kände hopplöshet över min situation och sökte mig därför först till skolkuratorn, som sedan sände mig vidare till psykiatrin. Där fick jag antidepressiva piller utskrivna, men jag såg det inte som en bra lösning. Det här känns inte rätt. Det måste finnas något annat, säger Kim.

Att bli framgångsrik

Genom KBT och mindfulness lärde sig sedan Kim att inte ta sina tankar på för stort allvar. Att finna en acceptans och ett lugn i det man tänker och upplever. Det var här någonstans som Kims intresse kring yrkesbanan fortsatte ta form. Efter sina studier och sin mångåriga erfarenhet av samtal med klienter, försöker han nu bryta normen för hur en terapeut ska vara.

–  Jag är auktoritär som terapeut, jag vågar börja med att utmana och försöker även se vad personen fått för lite av och för mycket av i sitt liv. Men man måste även designa sin stil efter olika klienter, säger Kim Juhlin.

Din drivkraft blir din framgång

Ett centralt ämne i podden är framgång, och tillsammans med Charlotte och Lisa pratar Kim vad han tänker kring betydelsen av ordet. Att det, trots att du har den där Ferrarin eller dyra klockan, samtidigt skaver i andra delar av livet, kanske man bör tänka om. Vidare i podden tar Kim upp en effektiv övning för att hitta sin drivkraft i livet samt konkreta tips på vad man behöver göra för att känna sig framgångsrik på sitt eget sätt. I sitt arbete försöker han få människor att gå från de omständliga tankarna om sig själv, till att bli mer praktisk och konkret. Att man är tydlig med hur man vill ha det. Inte minst i sin egen kalender, som ska fungera över tid.

Att våga sticka ut

Kim kommer sedan med ett litet tips, som får Lisa och Charlotte, att häpna en aning:

– Lev med tanken att 20% av människorna du träffar ska älska dig och att 80% kanske rent av tycker illa om dig. Vi har en tendens att hela tiden vilja bli omtyckta av alla, men våga lev utan att tänka efter så mycket, du märker på vägen vilka som tycker om dig, säger Kim.

Med målet i sikte – finns där poddar finns

Vill du veta Kims tre bästa tips för att bli framgångsrik? Vill du höra vad Kim själv har för mål och riktning den närmsta tiden? Lyssna då på avsnitt 71 av Med målet i sikte. Som vanligt hittar du podcasten via SimplecastSpotifyItunes och i din podcastapp!

Iris erbjuder terapi digitalt, läs mer här »

Translate »