i Magasinet, Med målet i sikte

Avsnitt 76 av Med målet i sikte: Från utanförskap och kriminalitet till prisad företagsledare med Ahmad Eid

I avsnitt 76 av Med målet i sikte får du lyssna till en mycket inspirerande livshistoria. Lisa och Charlotte gästas av Ahmad Eid som berättar om hur han tog sig från ett liv i utanförskap till att bli en erkänd och framgångsrik affärsman. Missa inte!

Utanförskap, fattigdom och kriminalitet ledde till framgång

Ahmad Eid är en framgångsrik entreprenör med ett flertal priser och utmärkelser bakom sig. I dag verkar han som politiker och föreläser regelbundet inom näringslivet samt för olika organisationer och skolor. Ahmad inspirerar många unga att våga satsa på sina drömmar och att arbeta för att nå sina mål. Men vägen har inte varit spikrak för Ahmad. Han växte upp i ett utsatt miljonprogramsområde i Nyköping tillsammans med sin mor och fyra bröder. Hans uppväxt kom att kantas av utanförskap, fattigdom och kriminalitet. När Ahmad var 16 år blev han tvungen att hitta ett jobb för att kunna hjälpa till att försörja familjen. Han kände starkt för sin mor som arbetade hårt och ville hjälpa henne.

– Jag ville så gärna ha en förändring. Men eftersom jag inte var så bra i skolan såg jag inte framför mig hur jag skulle kunna få ett jobb. Jag såg framför allt inte att jag skulle bli företagare. Men jag tänkte att jag kan väl åtminstone få jobb på en pizzeria där jag kan stå i kassan eller städa, berättar Ahmad.

Naturlig talang och duktig säljare utan träning eller utbildning

Efter att ha provat ett antal olika jobb som inte fungerade så bra började äntligen turen vända för Ahmad. Han fick prova att jobba som telefonsäljare och det visade sig vara helt rätt.

– Jag gjorde ett manus och tog inga raster. Jag vet att jag hade en kexchoklad i fickan. Blev jag hungrig så tog jag en tugga och en klunk med vatten och sedan fortsätta jag ringa och så matade jag bara på. Redan tredje dagen sålde jag 228 abonnemang, vilket var rekord, berättar Ahmad.

Efter tre månader fick Ahmad en fast anställning och framgångarna fortsatte.

– När det visade sig att jag var duktig på att sälja så ökade mitt självförtroende. Jag bestämde mig för att jag ska lyckas vända det här. Och jag övertalade mig själv om att jag var beredd att göra jobbet, säger han.

Framgångsrik förebild och mentor för många unga

Idag har Ahmad haft flera framgångsrika företag och har mycket erfarenheter att dela med sig av till andra. När han föreläser i skolor träffar han många unga som har drömmar men som även upplever vilsenhet eller stor press att lyckas.

– Många har ingen att bolla med och ingen riktig förebild genom sin uppväxt. Jag vet att förebilder är väldigt viktigt men det är också viktigt vilken inställning man har. Framgång är inte lätt. I så fall hade alla varit framgångsrika. Det är hårt arbete som gäller och du måste ta steget ut och göra jobbet själv, säger Ahmad.

Ahmad känner igen sig i många ungdomar som han träffar eftersom han själv har varit i deras situation och vet hur han själv fick kämpa som ung.

– Jag vet hur tufft det är och jag har varit mentor för så många. Bara att gå upp tidigt på morgonen och få in bra rutiner i vardagen kan vara en utmaning. Men jobbet är ändå hoppet, ett hopp om en egen inkomst. Blir du självförsörjande så kan du styra och bestämma över ditt eget liv, säger Ahmad.

Idag får Ahmad skörda framgångarna av det hårda arbete han lade ner som ung.

– Jag längtar till måndagen för ingen dag är den andra lik. Nu har jag förmånen att kunna leva mitt liv precis som jag själv vill, säger han.

Med målet i sikte – finns där poddar finns

Vill du höra en spännande berättelse och få inspiration till att arbeta mot dina mål? Lyssna då på Ahmad Eids framgångshistoria i avsnitt 76 av Med målet i sikte! Som vanligt hittar du podcasten via Som vanligt hittar du podcasten via SimplecastSpotifyItunes och i din podcastapp!

Translate »