i Magasinet, Matchning

Anita, 57: ”Jag hade inte kunnat få jobb på ett bättre ställe”

25 år i städbranschen slet enormt på Anita Brickhammar, 57, och hon var därför tvungen att söka nya jobb. Via Stöd och matchning på Iris fick hon hjälp att hitta sitt drömjobb – på en bilfirma.

– De som jobbar på Iris är helt fantastiska, säger Anita.

Efter belastningsskador från 25 år i städbranschen var Anita Brickhammar, 57, tvungen att hitta ett nytt jobb – som inte krävde fysisk belastning.

– Jag blev arbetslös förra året på grund av skadorna. Det gör att jag bara kan jobba 50 procent nu, säger Anita.

Men trots det var Anita fast besluten om att hitta ett jobb som matchade hennes behov. Efter att ha testat lite olika arbetsplatser, som tyvärr inte fungerade fysiskt, kom hon via Arbetsförmedlingen i kontakt med tjänsten Stöd och matchning via Iris.

– Jag är så otroligt glad för det! De lyssnade och såg mig verkligen utifrån de förutsättningarna jag har, säger Anita.

På Iris stod individuella- och öppna möten, intervjuträning och föreläsningar om arbetsmarknaden på schemat – varje vecka. För Anita var de individuella mötena avgörande.

– Jag vet ju att det är svårt att hitta jobb i min situation men Gabriel och Anna-Maria på Iris gav verkligen inte upp. De frågade hela tiden vad mina drömmar var och jag älskar ju bilar, och vill gärna jobba inom bilbranschen, och så blev det tack vare Iris, säger Anita.

Genom Iris fick Anita praktik på en bilfirma utanför Nyköping – som sedan ledde till en fast anställning.

– Jag kontrollerar leveranser av nya husbilar och besiktigar husbilar. Jag kan jobba utan att belasta kroppen, och jag trivs så himla bra. Jag hade inte kunnat hamna på ett bättre ställe, säger Anita.

Vad skulle du vilja säga till dem som sitter utan jobb?

– Att jag fick den hjälp jag behövde från Iris. De lyssnade på mina förutsättningar och drömmar och fick verkligen saker gjorda. För här är jag ju nu – på ett jobb som jag älskar!

Läs mer om Iris matchningstjänst Stöd och matchning.

Translate »