i Magasinet

Irisgruppen till final i Diversity Index Award 2022

Irisgruppen tog sig till final i Diversity Index Award 2022 i kategorin Funktionsnedsättning tillsammans med Aron Anderson och Fatmir Seremeti som också gjort fantastiska insatser för att främja mångfald, inkludering och rättvisa i samhället. Läs mer om dem via länkarna gällande motivering längre ner.

Irisgruppen är en av tre finalister i kategorin Funktionsnedsättning!

– Jag fick ett mail från Yacir Chelbat-Persson från Diversity Index Award, som grundade priset 2012. Han skrev att en utomstående person nominerat oss och att ”Du och din organisation är med för att ni gör skillnad och vi är glada att ni vill delta.”, säger Evalena Habel, Tillgänglighetsansvarig för Irisgruppen.

– Det känns fint att få ett kvitto på att andra ser vad vi gör! Oavsett utgång är vi redan vinnare, tillägger Irisgruppens VD Claus Forum.

Vinnaren för varje kategori på Diversity Index Award presenteras under prisutdelningen på Malmö Rådhus den 18 november. Evalena Habel, tillsammans med kollegan Mohsen Hashemian, kommer att representera Irisgruppen på plats.

Fakta om Diversity Index Award

Prisgalan grundades av Yacir Chelbat-Person som driver företaget Diversityindex Sweden AB. Han har tillsammans med forskare från regionala universitet byggt ett verktyg som kan mäta värdet av mångfald i företag och organisationer. Priset är politiskt och religiöst obundet och arbetet drivs idag av en ideell förening med säte i Malmö.

Sju av kategorierna är kopplade till diskrimineringsgrunderna; kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder. Den åttonde kategorin är ”Årets förebild”.

Läs om motiveringen för de tre finalisterna på Facebook eller Linkedin

Motivering på Facebook »

Motivering på Linkedin »

Translate »