i Magasinet, Med målet i sikte

Avsnitt 105 av Med målet i sikte: Drömmer du om att starta eget? My Nyander vägleder dig!

Med målet i sikte  /  Avsnitt 105  /  Drömmer du om att starta eget? My Nyander vägleder dig!  /  Lyssna på SimplecastSpotifyItunes

Har du någonsin funderat på att starta eget företag? I avsnitt 105 av podcasten “Med målet i sikte”, möter Lisa och Charlotte, entreprenören My Nyander, som delar med sig av sin resa mot att förverkliga sin dröm att vara sin egen chef. Det här avsnittet är en skattkista för alla som drömmer om att styra över sitt eget liv och sin karriär, fyllt med praktiska tips för att starta eget samt inspiration om målmedvetenhet, envishet och mod.

Starta eget med hjälp av visionären och entreprenören My Nyander

My Nyander är grundare av företaget Mypalmtree i vilket hon hjälper andra entreprenörer att blomstra. Företaget startade hon för ett par år sedan, under sin mammaledighet med yngsta barnet. Resan dit började dock långt innan, det var en dröm som sakta tog form under flera år. I avsnittet delar My generöst med sig av sin bakgrund och hur varje steg på vägen har bidragit till hennes framgång som företagare.

– Jag hade haft drömmen i många år och under en lång tid har jag tagit små små steg mot målbilden, där jag vill vara, säger My.

Starta eget med en tydlig målbild

Just att sätta en tydlig målbild är avgörande för varje blivande företagare, betonar My.

– Det är viktigt att ha en klar vision och att inte låta något hindra dig från att nå dina mål, säger hon.

Hon delar med sig av sina insikter om hur man övervinner rädslan för det okända och tar det avgörande steget mot entreprenörskap. Hon belyser bland annat vikten av gemenskap och mentorskap på denna resa.

– Jag är exempelvis engagerad i ett businessnätverk och där fann jag modet i andra entreprenörers framgångar, berättar hon.

Praktiska steg mot att starta eget

När man har målbilden och vet vad man vill göra, vad är då nästa steg frågar Lisa?

My tipsar om praktiska aspekter av att starta ett eget företag. Hon berättar bland annat att på Verksamt.se finns information och flera verktyg, allt från hur det fungerar med skatt och moms till mallar för att skapa en affärsplan som reflekterar din vision och ditt unika erbjudande. Hon understryker att “learning by doing” är en viktig del av processen och delar med sig av flera tips för att tackla de utmaningar som varje ny företagare står inför.

Skapa värdefulla kontakter och nätverk – en grund för framgång

My lyfter bland annat vikten av att bygga starka relationer och ett effektivt nätverk. Vilka kontakter är viktiga undrar Charlotte?

– De som du ser upp till och blir inspirerad av, svarar My rakt. Hon tipsar också om att det i alla kommuner finns nyföretagarcentrum där du kan få tillgång till en mentor.
Vidare berättar hon om strategier för att knyta värdefulla kontakter och att skapa en lojal kundbas från början.

– Fundera på var du hittar din målgrupp och var närvarande där din målgrupp finns. Ett annat tips är att alltid sträva efter att ge mervärde i varje interaktion, säger hon.

Hantera utmaningar och fira dina framgångar – insikter och mål för framtiden

På frågan om de vanligaste misstagen poängterar My att inte underskatta tiden det tar att jobba med att sälja in produkterna eller tjänsterna.

– Det tar mycket mer tid än du tror. Lär dig att älska det. Du kommer hela tiden stöta på utmaningar på vägen, då måste du ha en strategi för att hantera dem.

För henne är det viktigt att i motgång påminna sig om det hon redan åstadkommit. Att fira delmål. Hon berättar också om sin morgonrutin som går ut på att jobba med sin självbild.

Avsnittet avslutas med att My delar med sig av det bästa med att vara egenföretagare och sina mål för 2024 och framåt. Lisa och Charlotte avrundar med några konkreta tips om hur du kan mjukstarta som egenföretagare.

Med målet i sikte – finns där poddar finns

Överväger du att starta eget och söker du efter inspiration och praktiska råd? Vill du bli inspirerad av Mys resa och ta del av de insikter och tips som kan hjälpa dig på din väg? Lyssna då på avsnitt 105 av “Med målet i sikte”. Som vanligt hittar du podcasten via Simplecast, Spotify, Itunes och i din podcastapp!

Vill du ha Iris stöd på din väg mot drömjobbet?

Om du är arbetssökande och inskriven på Arbetsförmedlingen kan Iris stötta dig på din väg mot jobb.
I Arbetsförmedlingens tjänst Rusta och matcha 2 (ROM2) får du en coach och ett personligt stöd anpassat efter dina behov. Tillsammans hittar vi din väg till ditt nästa jobb.

Läs mer om Iris Rusta och matcha här »

Notera att det alltid är Arbetsförmedlingen som avgör om du får ta del av tjänsten Rusta och Matcha 2.

Intresserad av att lära mer och få mer inspiration om livet och arbetslivet samt bemötande?

Det finns ytterligare 111 avsnitt av Iris podcast Med målet i sikte att ta del av. Se alla avsnitt här »
Hör gärna av dig till oss om du har önskemål eller idéer om gäster eller teman framåt. Kontakta gärna lisa.gustafsson@iris.se eller charlotte.ohlson@iris.se

Skulle du vilja gå en bemötandeutbildning?

Stärk ditt team, få verktyg och ökad trygghet samtidigt som ni får en positiv upplevelse tillsammans.
Läs mer här »

Vi önskar dig en lärorik och inspirerande lyssning!

Translate »