i Magasinet, Med målet i sikte

Avsnitt 107 av Med målet i sikte: Tips för effektiva möten – Så sparar du tid och får mer gjort med Micke Darmell

Med målet i sikte  /  Avsnitt 107  /  Tips för effektiva möten – Så sparar du tid och får mer gjort med Micke Darmell  /  Lyssna på SimplecastSpotifyItunes

Är du trött på ineffektiva möten som tar tid och energi? Vill du ha mer tid för det som är viktigt? Då är avsnitt 107 av Med målet i sikte något för dig. I avsnittet får Lisa och Charlotte besök av mötesexperten Micke Darmell som tipsar om hur du skapar inkluderande möten där alla blir engagerade och delaktiga. Du får också lära dig hur du omvandlar onödiga möten till effektiv kommunikation i andra kommunikationskanaler. Lyssna och lär dig hemligheterna bakom produktiva möten som får alla att le!

Tips för effektiva möten – Så sparar du tid och får mer gjort med Micke Darmell

Vad har påfåglar, långvården och byråkrati med temat möteskultur att göra? Avsnittet inleds målande om hur Micke Darmell fick upp ögonen för möteskultur efter en enkel fråga från hans chef inom vården under mitten av 80-talet. Från den stunden har Micke ägnat över 30 år åt att utforska hur vi samverkar i det professionella mötet. Men också hur man utvecklar det optimala mötesformatet som verkligen gör skillnad och sparar tid. I avsnittet delar han generöst med sig av sina erfarenheter och genom levande exempel och personliga anekdoter visar han att nyckeln till framgång ligger i att skapa en effektiv möteskultur.

Vad definierar egentligen ett effektivt möte?

Vi kan nog nästan alla enas om vad ett ineffektivt möte är menar Micke – ofta en parad av information, rapporter och PowerPoints.

  • I en värld av tråkiga möten är det dags att ta kontrollen och skapa möten som verkligen räknas säger han.

Han menar att traditionella möten ofta är överfulla av information och misslyckas med att utnyttja gruppens fulla potential. Mötet är till för att vi ska samverka och åstadkomma något tillsammans och då måste vi skapa en kultur där varje möte är meningsfullt och produktivt.

  • Syfte och mål måste formuleras för varje möte, liksom agenda och spelregler så att alla vet vad som förväntas av dem. Genom att avsluta mötet med en summering och vem som ansvarar för vad säkras att alla får en tydlig bild av nästa steg säger Micke.
  • Och låt oss inte glömma glädjen! Möten ska vara inspirerande säger han och delar tips för att göra möten roliga och engagerande för alla deltagare.

Maximera produktiviteten med en kommunikationsstruktur

Samtalet glider vidare in på mötesformer. Vad innebär egentligen ett hybridmöte och vad är fördelar och nackdelar med olika mötesformer och kanaler.

  • Ta fram en kommunikations- och mötesstruktur råder Micke. Den reder ut skillnaden för vad som är vad och klargör vilka kanaler som är mest lämpliga för olika typer av information och interaktion.

Skapa en delaktig och effektiv möteskultur

Så om man vill skapa en möteskultur som präglas av tydlighet, effektivitet och delaktighet hur gör man det? Och vem äger egentligen möteskulturen i en organisation?
Ansvarsfrågan är ofta den stora frågan i de flesta organisationer menar Micke. Det är viktigt att reflektera över detta och definiera det för att åstadkomma det man önskar.

Arbeta smartare, inte hårdare: Tydliga mål och strukturerade möten för ökad produktivitet

Avslutningsvis delar Micke med sig av en studie som visar att det lönar sig att arbeta mindre om man har tydliga mål och strukturerade möten på arbetet.

Detta avsnitt är en skattkista av kunskap för dig som någonsin känt att “det här mötet kunde ha varit ett mail” och som vill transformera möten från tidskrävande plikter till värdefulla tillfällen för samarbete och innovation.

Micke Darmell: Mötesmästaren som inspirerar och förbättrar kommunikationen

Micke Darmell är en inspirerande föreläsare, moderator, utbildare och författare med en brinnande passion för att förbättra möteskulturen och effektiviteten i kommunikationen mellan människor. Som grundare av företaget gr8 meetings och mottagare av Narrenpriset 2020 är Micke en auktoritet inom mötesindustrin.

”Få personer i Sverige har bidragit till att utveckla möten mer än denne karismatiska personlighet” – så löd motiveringen till Narrenpriset.”

”Hans föreläsningar om tid och värdefullt fokus är lika inspirerande som praktiska, och han fortsätter att vara en eftertraktad katalysator för förbättring inom organisationer och företag.”

Med målet i sikte – finns där poddar finns

Upptäck hemligheterna bakom produktiva möten med avsnitt 107 av “Med målet i sikte”. Lyssna när mötesexperten Micke Darmell delar sina bästa tips för inkluderande och effektiva möten där alla engageras. Skapa en kultur av samarbete och innovation genom att omvandla tråkiga möten till meningsfulla tillfällen. Ta kontroll över dina möten idag! Som vanligt hittar du podcasten via Simplecast, Spotify, Itunes och i din podcastapp!

Intresserad av att lära mer och få mer inspiration om livet och arbetslivet samt bemötande?

Det finns ytterligare 108 avsnitt av Iris podcast Med målet i sikte att ta del av. Se alla avsnitt här »
Hör gärna av dig till oss om du har önskemål eller idéer om gäster eller teman framåt. Kontakta gärna lisa.gustafsson@iris.se eller charlotte.ohlson@iris.se

Skulle du vilja gå en bemötandeutbildning?

Stärk ditt team, få verktyg och ökad trygghet samtidigt som ni får en positiv upplevelse tillsammans.
Läs mer här »

Vi önskar dig en lärorik och inspirerande lyssning!

Translate »