i Magasinet, Med målet i sikte

Avsnitt 112 av Med målet i sikte: Hitta din väg med en mentor – Tips och råd från Sarah Scheller

Med målet i sikte  /  Avsnitt 112  /  Hitta din väg med en mentor – Tips och råd från Sarah Scheller  /  Lyssna på SimplecastSpotifyItunes

I avsnitt 112 av “Med målet i sikte” dyker vi ner i mentorskapets värld tillsammans med Sarah Scheller, ansvarig för Novares mentorprogram. Lisa och Charlotte får veta hur en mentor kan hjälpa dig att reda ut tankar, ge nya perspektiv och erbjuda värdefulla råd för att navigera genom livets och karriärens vägskäl. I avsnittet delar Sarah med sig av insikter och tips om hur en mentor kan vara en ovärderlig resurs för dig som står inför nya utmaningar eller karriärval.!

Sarah Scheller ger tips och råd om hur du hittar din väg med en mentor

Vad är en mentor?

Avsnittet börjar med att Charlotte ber Sarah förklara vad en mentor är.

– En mentor är en värdefull resurs för dig som söker nytt jobb eller vill uppnå ett mål säger Sarah.

Hon beskriver mentorskapet som en unik relation;

– Det är varken en chef, kollega eller vän, utan ett externt bollplank som vill ditt bästa. En person som kan hjälpa dig att se på din situation med nya ögon berättar Sarah.

Hon förklarar vidare vad som gör mentorskapet så kraftfullt, särskilt när du exempelvis står inför förändringar som att byta karriär, vara ny på jobbet eller kanske har flyttat till ett nytt land.

Hon understryker också att ett mentorskap inte bara är för unga utan passar alla, oavsett var i karriären eller i livet man befinner sig. Hon delar med sig av sina egna erfarenheter från att ha haft både formella och informella mentorer, och beskriver hur dessa relationer har bidragit till både personlig och professionell utveckling.

Hur hittar man en mentor?

Samtalet glider vidare in på hur man finner en mentor och hittar en mentor som passar ens behov. Sarah beskriver hur processen går till på Novares mentorprogram men betonar också att man inte behöver gå ett program för att hitta en mentor.

– Våga fråga! säger Sarah.

Hon ger konkreta tips på hur man kan gå tillväga, vilka kompetenser en bra mentor bör ha och hur man bäst sätter ramar för ett framgångsrikt mentorskap. Sarah förklarar även skillnaden mellan coaching och mentorskap, och vikten av att ha gemensamma spelregler för att maximera nyttan av mentorskapet. Hon lyfter även fram vikten av en stark matchning mellan mentor och adept för att uppnå bästa effekten av mentorskapet för båda parter.

Sök stipendium för att få en mentor!

Avslutningsvis delar Sarah även med sig av ett fantastiskt erbjudande till Med målet i siktes lyssnare: ett stipendium för att delta i Novares mentorprogram!

I Novares Mentorprogram skräddarsys matchningen mellan adept och mentor. Programmet matchar deltagare med erfarna mentorer som erbjuder stöd, råd och inspiration. Genom regelbundna samtal får deltagarna möjlighet att reflektera över sina karriärmål, utmana sig själva och bygga nya färdigheter. I Novares mentorprogram skapas starka nätverk och långsiktiga relationer som bidrar till personlig utveckling.

Novare delar nu ut ett exklusivt stipendium till en lyssnare av podcasten Med målet i sikte. Stipendiet syftar till att ge extra stöd till en driven individ som ser värdet i att ha en mentor för att navigera sin karriärresa.

Så ansöker du Novares mentorstipendium

För att ansöka om stipendiet behöver du:

  • Skriva en motivering som förklarar varför du önskar mentorskap och vilka frågeställningar du vill diskutera. Detta kan inkludera ämnen som karriärutveckling, ledarskap, hantering av utmaningar eller specifika mål du vill uppnå.
  • Skicka motiveringen via mail till event@iris.se senast 10 augusti.
    Ange ”Med målet i sikte” i ämnesraden.

Stipendiaten utses av representanter från Iris och Novare och meddelas per mail 30 augusti.

Välkommen med din ansökan och lycka till!

Skatt på stipendium

I Sverige är stipendier oftast skattefria, särskilt om de ges för studier, forskning eller utan krav på motprestation. För mer information, besök Skatteverket.
Lycka till med din ansökan om stipendiet!

Med målet i sikte – finns där poddar finns

Detta är ett avsnitt fyllt med inspiration och konkreta råd för din personliga och professionella utveckling. Vill du bli inspirerad av Sarahs råd och upptäcka hur mentorskap kan hjälpa dig att nå dina mål? Lyssna då på avsnitt 112 av Med målet i sikte med Sarah Scheller. Som vanligt hittar du podcasten via Simplecast, Spotify, Itunes och i din podcastapp.

Intresserad av att lära mer och få mer inspiration om livet och arbetslivet samt bemötande?

Det finns ytterligare 111 avsnitt av Iris podcast Med målet i sikte att ta del av. Se alla avsnitt här »
Hör gärna av dig till oss om du har önskemål eller idéer om gäster eller teman framåt. Kontakta gärna lisa.gustafsson@iris.se eller charlotte.ohlson@iris.se

Skulle du vilja gå en bemötandeutbildning?

Stärk ditt team, få verktyg och ökad trygghet samtidigt som ni får en positiv upplevelse tillsammans.
Läs mer här »

Vi önskar dig en lärorik och inspirerande lyssning!

Translate »