i Magasinet, Med målet i sikte

Avsnitt 24 av Med målet i sikte: Att skärpa sig är inte lösningen. Bli en mästare på struktur med David Stiernholm

Med målet i sikte  /  Avsnitt 24  /  Att skärpa sig är inte lösningen. Bli en mästare på struktur med David Stiernholm /  Lyssna på SimplecastSpotifyItunes

I rådande situation med Corona jobbar eller studerar nästintill alla hemma. Vad passar då bättre än temat struktur? I avsnitt 24 av Med målet i sikte gästas Lisa och Charlotte av struktören och föreläsaren David Stiernholm som ger sina bästa tips för att hålla arbetsstrukturen uppe. Särskilt aktuellt är det i tider av hemmajobb – men även när vardagen återgår till det normala. Lär dig idag hur du förenklar ditt liv imorgon!

Sveriges enda struktör – David Stiernholm

Samhället har övergått till det digitala, och så även podcasten Med målet i sikte. Veckans gäst David är med via länk från sitt kontor i centrala Göteborg. David kan titulera sig som Sveriges enda struktör. Han har under de senaste 16 yrkesverksamma åren ägnat sig åt att lära ut, inspirera och motivera folk till att leva sina yrkesliv på bästa sätt.

– Att arbeta strukturerat är att laborera sig fram till det bästa sättet att lösa en specifik uppgift, att skapa en rutin och sedan följa den. Hur lägger jag upp mina arbetsdagar? Hur håller jag koll på allt? Gör jag rätt prioriteringar? Hur får jag saker gjorda på ett lättare sätt? säger David.

Alla har säkerligen varit i en arbetsrelaterad situation som känts övermäktig. Efter egna upplevelser om ett arbete som tog för mycket energi fick han nog. Man brukar säga att psykologer blir psykologer för sina egna problem. Och tydligen så även med struktörer.

– Mitt eget intresse började med att jag själv behövde struktur. Jag började utveckla mina egna metoder på ämnet. Byggde digitala verktyg så att jag kunde koppla av mer samtidigt som jag hann med allt jag behövde göra. Egentligen handlar det om att jag vill anstränga mig så lite som möjligt för att göra tillvaron trevlig, säger han.

Ett strukturerat arbetssätt

Att skärpa sig är inte lösningen

I tider där många jobbar hemma för första gången kan det vara svårt att få in ett strukturerat arbetssätt. David menar att det finns flertalet tips och metoder att använda sig av för att få sin nya vardag att fungera. Och de behöver inte vara särskilt svåra.

– Att skärpa sig är det sämsta förbättringsförslaget man kan ge till sig själv. Det handlar om att gå till botten med vad problemet faktiskt är. Skriver du exempelvis listor på det du ska göra under dagen? Skriv då inte upp för stora punkter på listan. Skriv små så att du kan bocka av ofta och mycket, säger han.

I avsnittet delar David med sig av sina bästa råd för hur du klarar av att genomföra dina uppgifter med hjälp av god struktur. Han ger handfasta tips och lär oss konkreta metoder som inte bara gör dina dagar smidigare. De kan även ge dig mer tid och energi för det du egentligen vill fylla ditt liv med.

Klart! Blir superstrukturerad på 31 dagar!

Som ett led i att guida folk mot mer strukturerade liv har David tagit fram en app i ditt arbete mot att finna struktur (Klart! Bli superstrukturerad på 31 dagar!). Läs mer om Davids arbete på www.stiernholm.com.

Med målet i sikte – finns där poddar finns

Behöver du också en lite extra motivation i tider när vardagen för många är omkullkastad? Vill du skapa mer tid för det som verkligen betyder? Lyssna då på veckans avsnitt med struktören David Stiernholm, som är din nyckel till att uppnå ökad struktur och personlig effektivitet. Varje år hjälper han tusentals människor att bemästra konsten att bli mer organiserade och effektiva. Nu är det din tur att dra nytta av hans beprövade metoder och strategier för att optimera din tid och energi.

Detta avsnitt, liksom många av de andra avsnitten i Med målet i sikte används som pedagogiskt material i flera av Iris tjänster. Syftet är att inspirera, rusta och stärka deltagarna i sitt arbetssökande eller i sin utbildning.

Som vanligt hittar du podcasten via Simplecast, Spotify, Itunes och i din podcastapp!

Intresserad av att lära mer och få mer inspiration om livet och arbetslivet samt bemötande?

Det finns ytterligare 110 avsnitt av Iris podcast Med målet i sikte att ta del av. Se alla avsnitt här »
Hör gärna av dig till oss om du har önskemål eller idéer om gäster eller teman framåt. Kontakta gärna lisa.gustafsson@iris.se eller charlotte.ohlson@iris.se

Skulle du vilja gå en bemötandeutbildning?

Stärk ditt team, få verktyg och ökad trygghet samtidigt som ni får en positiv upplevelse tillsammans.
Läs mer här »

Vi önskar dig en lärorik och inspirerande lyssning!

Translate »