i Magasinet, Med målet i sikte

Avsnitt 26 av Med målet i sikte: Stay golden, bli en stjärna på LinkedIn och våga sticka ut med Amo Cartwright

Med målet i sikte  /  Avsnitt 26  /  Stay golden, bli en stjärna på LinkedIn och våga sticka ut med Amo Cartwright /  Lyssna på SimplecastSpotifyItunes

I avsnitt 26 av Med målet i sikte lär vi oss effektiva knep för hur vi slänger av oss den berömda offerkoftan. Gästar gör Amo Cartwright som med sin egen filosofi, The Golden Mindset, får oss att se ljust på livet när saker känns hopplöst. Vi får också konkreta tips för hur du hanterar en arbetsintervju samt hur du kan tänka för att öka din självkänsla. Som bonus ringer Lisa och Charlotte även upp aktuella Robin Andersson som just nu söker jobb via en musikvideo på LinkedIn. Missa inte!

Bli en stjärna på LinkedIn med Amo Cartwright

Vi har äran av att gästas av den den underbart positiva och energigivande Amo Cartwright. Han är Linkedinprofilen som tidigare jobbat som säljchef där tekniken för säljarna var att sätta upp sina egna säljmål utifrån vad respektive säljares drivkraft var. Ett tillvägagångssätt som gjorde att de toppade försäljningslistorna i Sverige samtidigt som hans medarbetare mådde bra och arbetade utan onödig press. Idag är han coach och föreläsare med sin alldeles egen filosofi, The Golden Mindset – Stay Golden.

The Golden Mindset

– The Golden Mindset handlar kort sagt om att du ska göra saker som du mår bra av, vilket i sin tur får andra människor att må bra. Att du ska förstå din styrka och att den kommer inifrån, säger Amo.

Amos livsfilosofi uppkom när han som tjugoåring började arbeta inom psykvården. Med en svår uppväxt i bagaget med såväl psykisk som fysisk misshandel kunde han relatera till och prata med många patienter. Det var början på hans bearbetning av barndomen och hans återförening med den.

– När jag hade jobbat ett år inom psyk var jag redo att ta itu med mitt bagage från barndomen. Jag gick hem och berättade min bild av allt. Jag nådde kärnan av mina känslor. Och därefter var det som att en sten föll från mitt bröst och jag studsade glatt därifrån. Den glädjekänslan jag fick då ville jag ju behålla. Ingen annan än jag själv skulle få bestämma över mitt mående och det blev början på The golden mindset, säger Amo.

Inspiration, ledarskap och säljtekniker med Amo Cartwright

Amo har under de senaste åren coachat folk genom sina inspirations-, ledarskaps- och säljföreläsningar. Genom dessa skapar han såväl välmående människor som företag samt guidar folk på deras väg ut på arbetsmarknaden.

– Det finns mycket i säljvärlden som direkt går att applicera när du söker jobb. Det handlar om att lyssna in. Det måste framkomma varför du vill jobba just där och vad du kan erbjuda. Om arbetsgivaren säger nej, fråga vart de tror att du istället skulle passa på för arbetsplats. Ställ frågor om vad företaget har för utmaningar, och kom därefter med en lösning. Då blir du intressant för arbetsgivaren, även om du kanske inte har alla rätt på CV:t, säger han.

Med målet i sikte – finns där poddar finns

Ta del av The Golden Mindset du med genom att lyssna på veckans avsnitt av Med målet i sikte med Amo Cartwright. Låt dig även inspireras av hur du på ett annorlunda sätt kan ta dig in på arbetsmarknaden igen. Något som är mer högaktuellt än någonsin.

Som vanligt hittar du podcasten via Simplecast, Spotify, Itunes och i din podcastapp!

Intresserad av att lära mer och få mer inspiration om livet och arbetslivet samt bemötande?

Det finns ytterligare 111 avsnitt av Iris podcast Med målet i sikte att ta del av. Se alla avsnitt här »
Hör gärna av dig till oss om du har önskemål eller idéer om gäster eller teman framåt. Kontakta gärna lisa.gustafsson@iris.se eller charlotte.ohlson@iris.se

Skulle du vilja gå en bemötandeutbildning?

Stärk ditt team, få verktyg och ökad trygghet samtidigt som ni får en positiv upplevelse tillsammans.
Läs mer här »

Vi önskar dig en lärorik och inspirerande lyssning!

Translate »