i Magasinet, Med målet i sikte

Avsnitt 46 av Med målet i sikte: Att söka jobb via Linkedin genom personliga inlägg med Robin Andersson

Med målet i sikte  /  Avsnitt 46  /  Att söka jobb via Linkedin genom personliga inlägg med Robin Andersson  /  Lyssna på SimplecastSpotifyItunes

Avsnitt 46 av Med målet i sikte handlar om tips och råd kring hur du hanterar ditt arbetssökande och specifikt om att söka jobb via LinkedIn! Lisa och Charlotte gästas av Robin Andersson som blev viral på LinkedIn när hans arbetssökande uppmärksammades brett genom sin egenproducerade låt och musikvideo!

De allra flesta har nog stött på motstånd i sitt arbetssökande som gör det svårt att hålla motivationen uppe. En av dessa är Robin Andersson som efter examen från sin utbildning påbörjade sitt sökande med många svar på jobbannonser utan resultat. Idag har han landat i drömjobbet. Men inte på vilket sätt som helst, utan med sin helt egna låt och musikvideo ”Bli en av er”.

Att söka jobb via LinkedIn genom en låt och musikvideo

Välkommen till en värld där kreativitet och passion kolliderar i en enastående karriärresa! Robin Andersson, tog ett unikt tillvägagångssätt när han närmade sig sitt nästa steg i arbetslivet. Genom en inspirerande musikvideo där tonerna sjunger för sig själva, öppnade han dörren till nya möjligheter och inbjöd alla att vara en del av denna resa genom att höja volymen och trycka på play!

Inom bara några veckor skulle Robin ta examen inom Digital Marknadskommunikation. Nu var tiden inne för honom att hitta en plats där han kunde omge sig med likasinnade och motiverade kollegor. Drömmen var att ansluta sig till en framstående marknadsföringsbyrå i Stockholm. Under sina fem år av högskolestudier hade Robin ackumulerat värdefull kunskap som han brinner för att tillämpa och vidareutveckla.

Robins tro på marknadsföringens kraft är djupt rotad. Han är övertygad om att en välplanerad marknadsföringsstrategi har potentialen att lyfta vilket företag som helst till nya höjder och skapa positiva förändringar i människors liv. Att aktivt delta i denna process är hans livspassion.

Att söka jobb via Linkedin och dela med sin kunskap genom att nätverka

Robin delar i avsnittet med sig av sin väg till dit han är idag. Han berättar inspirerande om sitt aktiva användande av Linkedin och om hans egna strategier för att lyckas med sitt nätverkande. Men också om vikten av att dela med sig av sin egen kunskap.

– För mig gav det mer att söka jobb direkt via Linkedin genom personliga inlägg och dela med mig av min kunskap. Tre inlägg på Linkedin gav mer intervjuer än vad 50 svar på jobbannonser gjorde, säger Robin.

Men hur orkar du fortsätta om du svarar på 50 jobbannonser utan att ibland inte ens få svar?

– Det var tufft. Men eftersom jag lyckades på Linkedin höll jag motivationen uppe. Där gick det istället jättebra och resulterade i flera intervjuer, säger han.

Med målet i sikte – finns där poddar finns

Känner du också att jobbsöket står still och att du behöver inspiration i hur du faktiskt får kontakt med din framtida arbetsgivare? Vill du få reda på varför du ska se dina misslyckanden som något positivt som du faktiskt kan lära dig något av? Lyssna då på avsnitt 46 av Med målet i sikte. Som vanligt hittar du podcasten via Simplecast, Spotify, Itunes och i din podcastapp!

Mer om Robin Andersson

Du kan mejla honom på: robin.andersson@smarkitagency.se eller hitta honom på LinkedIn.

Intresserad av att lära mer och få mer inspiration om livet och arbetslivet samt bemötande?

Det finns ytterligare 110 avsnitt av Iris podcast Med målet i sikte att ta del av. Se alla avsnitt här »
Hör gärna av dig till oss om du har önskemål eller idéer om gäster eller teman framåt. Kontakta gärna lisa.gustafsson@iris.se eller charlotte.ohlson@iris.se

Skulle du vilja gå en bemötandeutbildning?

Stärk ditt team, få verktyg och ökad trygghet samtidigt som ni får en positiv upplevelse tillsammans.
Läs mer här »

Vi önskar dig en lärorik och inspirerande lyssning!

Translate »