i Magasinet, Med målet i sikte

Avsnitt 6 av Med målet i sikte: Att se saker med andra ögon med Ulrika Norelius Centervik

Med målet i sikte  /  Avsnitt 6  /  Att se saker med andra ögon med Ulrika Norelius Centervik  /  Lyssna på SimplecastSpotifyItunes

I avsnitt 6 av “Med målet i sikte” gästas Lisa och Charlotte av Ulrika Norelius Centervik. Ulrika är chef på Synskadades riksförbund (SRF), hon lever ut drömmen om att sjunga i ett band och är mamma till en elvaårig dotter. Hennes liv förändrades abrupt när hon ett par veckor efter studenten vaknade upp från en ögonoperation, utan att kunna se. Skulle hon då lägga sig ner och dö eller göra det bästa av situationen?

Ulrika Norelius Centervik om hur det är att se saker med andra ögon

– Det sista synminnet jag har är allas namnteckningar i studentmössan, säger hon.

I avsnittet berättar Ulrika Norelius Centervik om livet som chef, mamma, sångerska och som blind. Inspireras av hennes berättelse om att hitta lösningar i alla situationer, hur man tar sig an världen när livet abrupt förändras samt varför ilska i lagom dos är en viktig drivkraft.

– Första gången jag efter operationen gick ut för att slänga sopor gick jag vilse i trädgården. Ilskan som då uppstod vändes istället till en vilja att hitta hem. Och sedan dess har det fungerat. Man får liksom hitta andra sätt och lösningar på saker. Exempelvis sa min dotter att vi bara kan äta pannkakor hos mormor för att jag som blind inte kan laga det. Då bestämde jag mig för att jag visst kan steka pannkakor, och idag tycker hon att jag gör bäst pannkakor av alla, berättar Ulrika.

Trots att Ulrikas livhistoria berör, får du som lyssnare ta del av historier som får dig att skratta högt och känna på möjligheterna som livet erbjuder om man väljer att fånga dem.

Med målet i sikte – finns där poddar finns

Missa inte att lyssna på avsnitt 6 av Med målet i sikte med Ulrika Norelius Centervik för att bland annat höra om allt hon hade missat som seende. Ta reda på varför hon stämde Försäkringskassan hos Diskrimineringsombudsmannen och om varför hon tre månader efter att hon förlorat synen ensam flyttade till USA och mycket mer! Som vanligt hittar du podcasten via Simplecast, Spotify, Itunes och i din podcastapp.

Intresserad av att lära mer och få mer inspiration om livet och arbetslivet samt bemötande?

Det finns ytterligare 112 avsnitt av Iris podcast Med målet i sikte att ta del av. Se alla avsnitt här »
Hör gärna av dig till oss om du har önskemål eller idéer om gäster eller teman framåt. Kontakta gärna lisa.gustafsson@iris.se eller charlotte.ohlson@iris.se

Skulle du vilja gå en bemötandeutbildning?

Stärk ditt team, få verktyg och ökad trygghet samtidigt som ni får en positiv upplevelse tillsammans.
Läs mer här »

Vi önskar dig en lärorik och inspirerande lyssning!

Translate »