i Magasinet, Med målet i sikte

Avsnitt 64 av Med målet i sikte: Förebilder som motivation med Beatrice Clarke

Med målet i sikte  /  Avsnitt 64  /  Förebilder som motivation med Beatrice Clarke  /  Lyssna på SimplecastSpotifyItunes

I avsnitt 64 av “Med målet i sikte” gästas Lisa och Charlotte av Beatrice Clarke där vi pratar om förebilder som motivation och hur viktiga de kan vara när vi ska nå våra mål. Beatrice Clarke berättar om idrottsläraren som kom att bli avgörande för hennes fortsatta väg i livet.

Förebilder som motivation: Beatrice Clarkes resa från utanförskap till inspiration

Beatrice Clarke växte upp söder om Stockholm under tuffa förhållanden. Som barn och tonåring kände hon sig vilsen, ensam och övergiven. Hon saknade vuxna förebilder som kunde se henne och tillgodose hennes behov. Beatrice fick svårt att hänga med i skolan vilket påverkade hennes närvaro och resultat i skolan negativt.

– Om man inte har vuxna som visar vägen så blir man väldigt ensam i sitt agerande, säger Beatrice.

Men så i högstadiet fick Beatrice en ny idrottslärare, Kenta. Han uppmärksammade henne, stöttade henne och kunde se hennes potential.

– Jag vet så tydligt att det var när jag gick i åttan som förändringen kom. Då fick jag en bra, vuxen förebild som såg mig, säger hon.

Vikten av att ha förebilder för att hitta sin motivation

Beatrice fortsätter att beskriva vilken positiv inverkan det fick på henne och hennes skolgång och betonar vikten av att ha förebilder.

– Förebilder förändrar världen i smått och i stort. Och jag tror att det är jätteviktigt att ha förebilder. Det är jätteviktigt att ha människor som motiverar en och som ser och bekräftar en, någon som visar vägen i livet. Och att man får vara i ett positivt sammanhang, säger Beatrice.

Hon berättar vidare hur hennes förebild har fortsatt vara en inspiration för henne i vuxen ålder.

– Alla de ledaregenskaper som Kenta hade, de har jag tagit med mig i mitt arbetsliv och även i mitt privata liv. Så det har varit så avgörande för hur jag har valt att leva mitt liv, säger Beatrice.

I dag jobbar Beatrice, sedan många år, som socialpedagog med sociala hållbarhetsfrågor och värdegrundsfrågor och är själv en förebild för många unga. Hon är aktiv som CSR Manager på Svensk Elitfotboll och som Nationell ansvarig projektledare på Fryshuset.

Med målet i sikte – finns där poddar finns

Missa inte att lyssna på avsnitt 64 av Med målet i sikte med Beatrice Clarke för att ta reda på vad det innebär att vara en god förebild. Var kan man hitta bra förebilder? Vilka forum kan man söka till om man själv vill vara någons förebild? Vi diskuterar dessa frågor och ger tips. Missa inte! Som vanligt hittar du podcasten via Simplecast, Spotify, Itunes och i din podcastapp.

Intresserad av att lära mer och få mer inspiration om livet och arbetslivet samt bemötande?

Det finns ytterligare 112 avsnitt av Iris podcast Med målet i sikte att ta del av. Se alla avsnitt här »
Hör gärna av dig till oss om du har önskemål eller idéer om gäster eller teman framåt. Kontakta gärna lisa.gustafsson@iris.se eller charlotte.ohlson@iris.se

Skulle du vilja gå en bemötandeutbildning?

Stärk ditt team, få verktyg och ökad trygghet samtidigt som ni får en positiv upplevelse tillsammans.
Läs mer här »

Vi önskar dig en lärorik och inspirerande lyssning!

Translate »