i Magasinet, Med målet i sikte

Avsnitt 91 av Med målet i sikte: Bli mer framgångsrik genom din Intuition och EQ med Maurice Jenkens

Med målet i sikte  /  Avsnitt 91  /  Bli mer framgångsrik genom din Intuition och EQ med Maurice Jenkens /  Lyssna på SimplecastSpotifyItunes

I avsnitt 91 av Med målet i sikteVarför har vi ibland saker på känn? Och vad säger egentligen magkänslan? I säsongens sista avsnitt intervjuar Lisa och Charlotte den erkända experten Maurice Jenkens. Han delar med sig av insikter om vad intuition egentligen är, hur vi kan förbättra vår förmåga att lyssna på den, samt vad det innebär att ha en hög EQ. Luta dig tillbaka och upptäck en värld av möjligheter när du lär dig att utnyttja din intuition och EQ till fullo.

Bli mer framgångsrik genom att lyssna på din intuition

Vi har alla upplevt det – den där känslan av att något är rätt eller fel, även när vi saknar tydliga bevis eller logiska förklaringar. Det är vår intuition som talar till oss, en förmåga som kan guida oss i våra beslut och handlingar. Men vad är egentligen intuition? Och hur kan vi bli bättre på att lyssna på den?

Maurice Jenkens är expert inom personlig utveckling och jobbar som säljcoach, föreläsare och utbildare. Med sina omfattande kunskaper inom området hjälper han oss att förstå vad intuition är, hur det kan påverka vårt beslutsfattande, våra relationer och hur vi kan dra nytta av intuitionen i våra liv och i våra yrkesroller.

Känslomässigt vetande inbyggt i vårt DNA

– Intuitionen är inbyggd i oss, som uppladdade meddelanden eller ett slags minne som har gått vidare i arv berättar Jenkens.

På frågan om av vad intuition egentligen är berättar han om den vetenskapliga definitionen, ”felt knowledge” eller känslomässigt vetande på svenska. Han går igenom skillnaden mellan instinkt och intuition, om det finns något som heter ”kvinnlig intuition” och ger verktyg för hur man kan träna upp sin intuition.

Få bättre möjligheter och bli mer framgångsrik genom EQ och intuition

Jenkens lyfter därefter den viktiga kopplingen mellan intuition och EQ (Emotionell Intelligens). Forskning visar att människor med hög EQ har större möjligheter att lyckas i karriären, har bättre ledar- och självledaregenskaper samt högre grad av lycka och välmående.

– EQ handlar i grund och botten om att se andra. Om vår förmåga att hantera våra egna känslor och förstå andras. Det handlar om att vara medveten om våra känslor, uttrycka dem på ett konstruktivt sätt och använda dem för att bygga starka relationer och fatta välgrundade beslut säger Jenkens.

På frågan om det går att mäta EQ svarar han ja. Han poängterar också att EQ, liksom intuition, går att träna upp och ger tips på hur man kan göra.

– Att utveckla vår intuition och EQ kan vara avgörande för vår personliga och professionella framgång. Genom att vara medvetna om våra inre signaler och lära oss att lita på dem kan vi ta bättre beslut, hitta kreativa lösningar och bygga starkare relationer avslutar han.

Med målet i sikte – finns där poddar finns

Intuition och EQ är inte bara förbehållna några få utvalda individer, utan något som vi alla kan utveckla och dra nytta av. Genom att lyssna på detta inspirerande podcastavsnitt med Maurice Jenkens kommer du att lära dig hur du kan stärka din intuition och höja din EQ-nivå för att nå framgång i alla områden av ditt liv. Lyssna då på avsnitt 91 av Med målet i sikte. Som vanligt hittar du podcasten via Simplecast, Spotify, Itunes och i din podcastapp!

Vill du komma i kontakt med Maurice?

Du kan mejla honom på: maurice@salestype.se eller hitta honom på LinkedIn eller gå till hans hemsida www.salestype.se

Höstsäsongen börjar 14 augusti

Det här är sista avsnittet för vårterminen 2023. Det finns ytterligare 90 avsnitt av Iris podcast Med målet i sikte att ta del av.
Höstens första avsnitt av Med målet i sikte kommer 14 augusti. Det blir ett avsnitt om hur du bygger ditt personliga varumärke. Till dess passa på att lyssna på gamla favoriter eller på avsnitt som du missat.

Vi ses igen i augusti. Vi önskar dig en trevlig sommar!

Intresserad av att lära mer och få mer inspiration om livet och arbetslivet samt bemötande?

Det finns ytterligare 111 avsnitt av Iris podcast Med målet i sikte att ta del av. Se alla avsnitt här »
Hör gärna av dig till oss om du har önskemål eller idéer om gäster eller teman framåt. Kontakta gärna lisa.gustafsson@iris.se eller charlotte.ohlson@iris.se

Skulle du vilja gå en bemötandeutbildning?

Stärk ditt team, få verktyg och ökad trygghet samtidigt som ni får en positiv upplevelse tillsammans.
Läs mer här »

Vi önskar dig en lärorik och inspirerande lyssning!

Translate »