i Magasinet, Med målet i sikte

Avsnitt 54 av Med målet i sikte: Så bygger och nyttjar du ditt nätverk

I veckans avsnitt av Med målet i sikte gästas vi av nätverksproffset och relationsbyggaren Linus Malmborg. Linus har en bakgrund som fotbollsspelare som sadlade om till professionell nätverkare när fotbollsskorna lades på hyllan. Med målet i sikte träffar Linus som delar med sig av riktigt användbara tips!

Äntligen får vi börja träffas IRL igen efter år av pandemi. Många välkomnar beskedet medan andra upplever en ringrostighet i att vara bland folk igen. Att nätverka kan därmed kännas som ett större kliv än någonsin. Därför är dagens gäst, Linus Malmborg, inbjuden för att få upp oss på nätverksbanan igen.

Linus jobbar som Customer Success Manager (CSM) på Stjärnsäljarpodden, som arbetar med Social selling via Linkedin. I rollen som CSM ansvarar Linus för relationen till kunderna och för att skapa långsiktiga och goda relationer.

Linus egen resa mot att arbeta professionellt med nätverk och relationsbyggande började med en sondering i hans eget nätverk när beslutet togs om att lägga fotbollsskorna på hyllan. Han skrev ett inlägg på Linkedin. Ett drag som visat sig vara framgångsrikt för många.

Men varför är det egna nätverket väldigt viktigt?

– Ditt nätverk är ditt klätterträd, ditt skyddsnät och din studsmatta. Ska du ta dig uppåt i livet, exempelvis i karriären, använder du ofta människor du känner och har förtroende för. De är ditt klätterträd. Skulle du på vägen tappa taget, exempelvis om du blir av med jobbet, är det ofta någon i ditt skyddsnät som hjälper dig. Någon som du känner och byggt förtroende för. Och vem är det sedan ur ditt nätverk som hjälper dig att studsa upp igen? säger Linus.

Avsnittet med Linus handlar om hur du framgångsrikt bygger relation till andra och skapar just ditt nätverk. Hur börjar du från noll? Hur använder du de digitala plattformarna på bästa sätt? Och vad är viktiga ”do’s and dont’s” när du väl är igång?

Missa inte veckans avsnitt av Med målet i sikte. Som vanligt hittar du podcasten via Simplecast, Spotify, Itunes och i din podcastapp!

Translate »