i Magasinet, Matchning

Stödet från Iris gav Jenny nytt jobb: ”Deras engagemang har verkligen känts genuint”

När Jennys mammaledighet var över stod hon för första gången på många år utan ett jobb. Men tack vare Stöd och matchning hos Iris blev arbetssökandet en boost för självförtroendet. – Jag hade inte fått mitt nya jobb om det inte var för Iris, säger Jenny.

Efter att ha fått barn sommaren 2019 och varit mammaledig under året som följde var det dags för Jenny att åter ge sig ut på arbetsmarknaden. Tidigare hade hon haft en visstidsanställning på en skola, men den anställningen upphörde precis innan födseln.

Eftersom det var länge sedan hon senast var arbetslös gjorde hon som så många andra och gick till Arbetsförmedlingen, som meddelade att hon skulle vara med i arbetsmarknadsprogrammet Stöd och matchning.

– Det fanns flera företag att välja mellan men Iris hade fått högt betyg och bra recensioner så jag valde dem, säger Jenny.

Inledningsvis bestod stödet från Iris mycket av samtal samt förslag på hur man formulerar sitt CV och personliga brev. Enligt Jenny har hon själv aldrig haft problem att formulera sig i skrift, men likväl var det i den här fasen som Iris kunskaper och erfarenhet gjorde mest nytta för henne.

– Man tvingades reflektera över sina styrkor och svagheter och fick konkretisera alla sina egenskaper. Efter att ha fått feedback från Frida, min jobbcoach, var jag inte längre rädd att skriva vad jag är bra på, säger Jenny.

Och till slut kom så även fullträffen.

Efter att snabbt blivit kallad till flera arbetsintervjuer fick Jenny napp på en restaurang utanför Gävle, där hon idag har en behovsanställning. Och kontakten med Iris upphörde inte i samband med anställningen – nu får hon stöd av en yrkesvägledare med att söka passande vidareutbildningar, och jakten på en fast anställning går vidare.

– Det viktigaste för mig med Stöd och matchning var att få ett bättre självförtroende i mitt jobbsökande, att kunna skicka iväg mitt CV och känna mig stolt. Det har Iris verkligen bidragit till, deras engagemang har känts genuint och inte pliktskyldigt, säger Jenny och fortsätter.

– Jag känner att jag får jobbcoachning på riktigt, vilket ger mig motivation för att fortsätta vara aktiv i jobbsökandet framöver.

Jenny fick stöd av Iris matchningstjänst Stöd och matchning. Är du intresserad av tjänsten? Läs mer om Iris matchningserbjudande här.

Jenny, Iris Matchning

Translate »