Stockholm Vällingby

På Iris i Vällingby erbjuder vi tjänsten Stöd och matchning som coachar dig vidare till arbete eller studier samt svenska för invandrare (SFI) och komvux. Läs mer!

Om oss

Vill du läsa SFI (svenska för invandrare)? Behöver du komplettera betyg från tidigare studier eller läsa till en behörighet? Eller är du i behov av stöd på din väg ut i arbete eller utbildning? Då är Iris på Sorterargatan 8 i Vällingby (Vinsta) rätt för dig! Hos oss finns kunnig och engagerad personal som ger dig goda möjligheter att nå dina mål.

Utbildningar och stöd du hittar hos oss:

Det är enkelt att ta sig till oss. Våra lokaler ligger i Vinsta, ca fem minuters promenad från Johannelunds tunnelbanestation. Restiden från Stockholms central är cirka 30 minuter. Flera bussar med förbindelser till bland annat Spånga, Sollentuna, Vällingby, Kista och Hallonbergen finns i närheten. Kommer du till oss med bil finns parkering utanför.

Anpassade lokaler

Skolan i Vällingby är utrustad med wifi och har den tekniska utrustning som behövs för att underlätta din tid på Iris. Det finns en datasal och du har möjlighet att värma egen mat. Vill du koppla av eller umgås, finns många lugna platser för studier och samtal.

Eleven är i fokus

Behöver du rådgivning kan du prata med vår studie- och yrkesvägledare som hjälper dig att lägga upp studierna så att de passar dig. Med bra planering blir det enklare att nå din dröm.

Hos oss ingår kursmaterialet

Studerar du på komvux på Iris får du gratis kursmaterial via vår digitala lärplattform Itslearning. Det gäller skolan i Vällingby och alla Iris skolor runt om i Sverige. Plattformen innehåller allt du behöver för din utbildning som studieplan, schema, kursmaterial, dokumentation och information.

Studiestöd via CSN

När du läser komvuxkurser på grundläggande eller gymnasial nivå kan du ansöka om studiestöd via CSN. Läs mer här.

Varmt välkommen till Iris i Vällingby!

Vi erbjuder följande utbildningar

Gymnasiala kurser


Översätt »