Svenska för invandrare (SFI)

Vuxenutbildning

Varmt välkommen att lära dig svenska hos oss. Det är enkelt att söka svenska för invandrare (SFI) hos Iris. Du söker via din hemkommun. På Iris kan välja om du vill studera på heltid eller deltid.

Ansök

via din hemkommun

Välj kommun »

Ansök via din hemkommun Välj kommun »

Om SFI på Iris

Att lära sig det svenska språket hjälper dig att snabbare komma in i samhället. Ansök om svenska för invandrare (SFI) och lär dig läsa, skriva, tala och förstå svenska. Du söker till SFI hos din hemkommun. Den kommun där du är folkbokförd kallas din hemkommun.

SFI är en del av den kommunala vuxenutbildningen (komvux). Innan du börjar studera SFI på Iris gör du ett test hos din hemkommun. Det är det som avgör vilken studieväg som passar dig bäst.

Studievägar

Det finns tre studievägar på SFI. Resultatet på ditt test och vad du har för studiebakgrund är det som avgör vilken studieväg du ska börja studera på. Studievägarna är anpassade efter din nivå. De olika studievägarna innehåller kurserna A, B, C och D.

Så ansöker du om SFI i din hemkommun

Din hemkommun är den kommun där du är folkbokförd. Du ansöker om SFI i din hemkommun  och du hittar mer information på kommunens webbplats.

Vill du studera på någon av våra skolor? Kontakta din kommun och berätta att du vill läsa på Iris.

Våra skolor där du kan läsa SFI:

Flemingsberg / Huddinge

I södra Stockholm finns vår skola på Diagnosvägen 8. Du kan läsa både på dagen och kvällen. Vi erbjuder SFI på distans och i klassrum. Vill du söka till Iris? Gå till din hemkommun och säg att du vill studera SFI på Iris  i Flemingsberg. De hjälper dig då med din ansökan.

Göteborg Falkenbergsgatan och Göteborg Ranängsgatan

I Göteborg kan du läsa SFI på Iris. Skolorna ligger på Falkenbergsgatan 3 och Ranängsgatan 3. SFI erbjuds på uppdrag via Göteborgs stad. Mer information om utbildningen hittar du på Göteborgs stads hemsida. 

Kursmaterialet är gratis

Alla ska ha råd att studera hos oss. Våra elever får gratis kursmaterial digitalt på vår lärplattform. Läs mer här »

Iris har avtal med kommunerna: Botkyrka, Huddinge, Salem och Göteborg. Vi har också avtal med Malmö för SFI för personer med syn- eller hörselnedsättning samt döva och Göteborg för SFI för personer med synnedsättning eller hörselnedsättning. Bor du i en annan kommun men vill läsa SFI på Iris? Berätta det för dem!

Välkommen och lycka till med dina SFI- studier hos oss!

SFI

Relaterade länkar

Teckenspråk

Så ansöker du

Du ansöker till komvux (kommunal vuxenutbildning) på din hemkommuns hemsida. Din hemkommun är den kommun där du är folkbokförd och det är kommunen som beslutar om du blir antagen eller ej.

Det är enkelt att söka till en utbildning på Iris. Nedan hittar du länkar till ansökan där Iris erbjuder kommunal vuxenutbildning.

Välj din kommun i listan här »

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.

Tjänsten erbjuds på följande platser

Magasinet

Välkommen till Iris Magasinet! Här hittar du nyheter, intressanta fakta, success stories och andra saker vi är stolta över och vill berätta.

Translate »