i Magasinet, Med målet i sikte

Avsnitt 61 av Med målet i sikte: Ålderism, vad är det? Om ålder och kompetens med Palle Gustafsson

I veckans avsnitt av Med målet i sikte pratar vi åldersdiskriminering på arbetsmarknaden. Att jobben blir svårare att få ju äldre man blir. Lisa och Charlotte har bjudit in Palle Gustafsson som efter en lång karriär inom mediabranschen blev arbetslös på grund av nedskärningar. Han berättar om sin resa och hur han tillslut fick nog. Idag driver han populära nätverket AddAge!

Studier visar att det redan efter 40 blir svårare att få jobb. Det var något som veckans gäst, Palle Gustafsson, fick erfara när han efter många år i mediabranschen fick lämna sitt arbete som analyschef. Efter ett år av aktivt sökande utan resultat beskriver han sitt självförtroende och självbild på botten. Och det var då som idén om AddAge föddes!

– I ett samtal med en läkare, där jag kände att jag kan ju inte vara ensam i situationen om att känna mig värdelös som arbetslös, föddes idén till AddAge. I den mörkaste botten tändes ett ljus. Genom att få träffa personer i samma situation kan vi göra något åt detta tillsammans, säger Palle i Med målet i sikte.

I Med målet i sikte pratar vi om vad diskrimineringen ofta beror på, och hur man som arbetssökande kan tänka samt vilka som faktiskt besitter möjligheten att förändra synen på åldrande inom arbetslivet.

– Arbetsgivare och rekryteringsbolag behöver stanna upp och tänka hur ska vi göra för att göra det mer fördomsfritt och matcha kompetensbaserat, säger Palle.

Finns där poddar finns

Undrar du hur du kan bygga ditt CV på bästa sätt om du är fyrtio plus, om hur du kan bli medlem i nätverket AddAge eller vill du ha riktigt bra jobbsökartips? Lyssna då på veckans avsnitt av Med målet i sikte!

Som vanligt hittar du podcasten via Simplecast, Spotify, Itunes och i din podcastapp!

Translate »