i Iris YH, Magasinet

Iris YH öppnar ansökan till nya utbildningarna och lanserar ny hemsida

Den 1 februari, öppnade Iris YH ansökan till den första omgången av två yrkeshögskoleutbildningar som båda heter Automationsingenjör Processindustri. Utbildningarna kommer att erbjudas i Stockholm, Sundsvall, Gävle och Malmö. Utbildningarna ryms under den nylanserade hemsidan, irisyh.se.

Två utbildningar som båda är Automationsingenjör med inriktning mot processindustri startar till hösten 2021. Utbildningarna är framtagna i nära samarbete med branschen på de olika studieorterna. Den ena utbildningen erbjuds i Stockholm och den andra erbjuds på flera orter – Sundsvall, Gävle och Malmö.

Utbildningarna är inriktade mot det framtida kompetensbehovet och yrkesroller som är en följd av ökad digitalisering och automatisering.

– Automation är en nyckel till framtidens industri. Med ett mer automatiserat samhälle är yrkesrollen en framtidssäker utbildning. Utbildningen till Automationsingenjör inom processindustrin vänder sig till problemlösare som vill vara med och skapa framtidens industri. Kanske har den sökande en bakgrund inom industrin och vill avancera eller så är den nyfiken på att byta bana till en bransch med mycket stora anställningsbehov, säger Martina Berg, affärsområdeschef Iris YH.

De nya utbildningarna är två år långa. Då ingår även längre LIA-perioder (Lärande i arbete) hos någon av de arbetsgivare som är knutna till respektive utbildning.

– Utbildningarna är framtagna för att leda till jobb som automationsingenjör inom processindustri. Yh-utbildningar brukar innebära att 90% av de som går utbildningen faktiskt hamnar i rätt yrke, säger Martina.

I samband med att ansökan öppnas lanseras även den nya skräddarsydda hemsidan.

– Irisyh.se är skräddarsydd för Iris nya yrkeshögskoleverksamhet. På så sätt hoppas vi förenkla för webbesökaren utan att hen tappar kontakten till iris.se som visar Iris hela tjänsteutbud säger Malin Lindmark, marknadskoordinator.

Ansökan är öppen till den 7 maj. Läs mer om utbildningens innehåll, antagningskrav, yrkesutgångar med mera på irisyh.se.

Translate »