i Magasinet, Med målet i sikte

Avsnitt 95 av Med målet i sikte: Att hitta sitt kall och drivkraft med Charbel Gabro

Med målet i sikte  /  Avsnitt 95  /  Att hitta sitt kall och drivkraft med Charbel Gabro  /  Lyssna på SimplecastSpotifyItunes

I Avsnitt 95 av Med målet i sikte gästas Lisa och Charlotte av Charbel Gabro, i ett avsnitt som handlar om att hitta sitt kall och drivkraft. Han är den prisbelönte talaren, integrationisten och programledaren som älskar att beröra och utmana vår tankevärld. Till vardags föreläser han om mångfald och inkludering, och i detta avsnitt delar med sig av hur han hamnade på den plats han är idag. Det blir ett avsnitt om nyfikenhet och mod, om vikten av att dela med sig, om frihet och hur du hittar lycka.

Att hitta sitt kall och drivkraft med Charbel Gabro

Det är andra gången Charbel Gabro gästar Lisa och Charlotte i Med målet i sikte. Första gången var 2019, som en av de första gästerna i podden. Då handlade det om kulturkrockar, något som även kort berörs i avsnitt 95, men fokus denna gång är något helt annat. Charbel blir ivrig när Charlotte ställer frågan om hur han hittade sitt kall och i stunden skapas ett nytt, men beskrivande begrepp;

– ”Drivkallet” hittade mig!

Charbel förklarar att det var en oväntad möjlighet, ”jag gled in på ett bananskal”, som ledde till det han gör idag, och att han vågade säga ja. Han berättar om hur det gick till.

– Så här i efterhand blir det tydligt för mig att allt i mitt liv och min erfarenhet är det som jag har byggt upp min karriär på idag. Det är det jag föreläser om och som jag har byggt upp mina sociala initiativ på säger han.

Att vara öppen för möjligheter i sin väg summerar Lisa som ett steg till att hitta sin drivkraft. Vad kan man mer göra undrar hon? Charbel betonar att det allra viktigaste steget är att göra något.

– Det viktigaste steget är att testa sig fram. Det spelar ingen roll vad det är; det som spelar roll är att du gör det.

Din inre kompass ger dig svar och guidar dig mot att hitta ditt kall

Han ger flera praktiska tips och övningar på hur du kan gå tillväga för att få ut dina magiska svar. Att hitta sitt kall handlar inte om att veta vem man är, utan att fråga sig själv vem man vill vara menar han.

– Det du gör måste ge dig något. Och nu menar jag inte pengar. Jag pratar om energi, kunskap, övertygelse, det som är viktigt för just dig i ditt liv och styr din kompass.

Charbel beskriver kompassen i sitt liv och berättar varför.

– Fråga dig själv, vad styr din inre kompass? För mig är det frihet, att få ge av mig själv på mina villkor, utan att känna mig bunden. För dig kan det vara något helt annat; att ha roligt, att kunna vara kreativ, att känna sig trygg. Vi har alla något vi ställer kompassen efter.

Kulturkrockar och mentorskap – inspiration och uppmuntran mot att hitta sitt kall

Samtalet glider vidare mot ämnet kommunikation och kulturella skillnader, ett ämne många av hans föreläsningar handlar om. Han vittnar om utmaningen han själv hade att våga gå sin egen väg som uppvuxen i en kultur som bygger på kollektivet till skillnad från den mer individuella svenska.

Han tar upp konkreta exempel på kulturella skillnader som han möter och föreläser om på arbetsplatser runt om i landet.

– Det sker många kulturkrockar i mötet mellan olika människor, ofta blir det fel. Men det är bättre att det blir fel än att det inte blir någonting alls menar han. Det farligaste är när vi sopar det under mattan och låtsas som ingenting.

Han tipsar om att en mentor kan vara ett bra sätt för att lära sig saker och se nya perspektiv. Ju fler perspektiv vi samlar på oss, desto mer inkluderande och jämställda blir vi som människor menar han.

Avslutningsvis får han frågan om hans mål just nu. Han avslöjar sina planer och avrundar med en fin berättelse som kan inspirera och uppmuntra dig vidare kring hur du hittar ditt kall!

Mer om Charbel Gabro

Vill du höra mer från inspiratören Charbel, lyssna då också på Avsnitt 3 av Med målet i sikte, Knäckemackor, gummibåtar och kulturkrockar med Charbel Gabro.
Vill du kontakta Charbel per mail: info@integreraflera.se

Med målet i sikte – finns där poddar finns

Vill du hitta dina magiska svar? Lära mer om hur du får nya perspektiv, hur öppenhet, mod och nyfikenhet kan hjälpa dig att hitta ditt kall? Lyssna då på avsnitt 95 av Med målet i sikte med Charbel Gabro. Som vanligt hittar du podcasten via Simplecast, Spotify, Itunes och i din podcastapp!

Intresserad av att lära mer och få mer inspiration om livet och arbetslivet samt bemötande?

Det finns ytterligare 111 avsnitt av Iris podcast Med målet i sikte att ta del av. Se alla avsnitt här »
Hör gärna av dig till oss om du har önskemål eller idéer om gäster eller teman framåt. Kontakta gärna lisa.gustafsson@iris.se eller charlotte.ohlson@iris.se

Skulle du vilja gå en bemötandeutbildning?

Stärk ditt team, få verktyg och ökad trygghet samtidigt som ni får en positiv upplevelse tillsammans.
Läs mer här »

Vi önskar dig en lärorik och inspirerande lyssning!

Translate »