i Magasinet

Välkommen till Dövas dag 2022

Välkommen till Dövas dag 2022 | Döva och Teckenspråkiga | 23-25 september | Fyrishov i Uppsala | Iris.se

Iris på Dövas dag 2022, den 23-25 september i Fyrishov i Uppsala

Den 23-25 september arrangeras Dövas dag 2022

Iris Teckenspråk är en av flera utställare som deltar i årets upplaga av Dövas dag i Fyrishov, Uppsala. Du hittar oss vid monter 41 lördagen den 24 september mellan kl. 09:30-16:00. Här kan du träffa Emelie Frost som arbetar som utbildare/socionom.

Vad är Dövas dag?

I Sverige firar vi Dövas Dag den tredje helgen i september varje år. Den arrangeras på olika platser runt om i landet. Var det firas och vem som är värd bestäms i samråd mellan SDR – Sveriges Dövas Riksförbunds föreningar. Utöver konferenser, workshops och utställning är Dövas Dag en viktig samlingsplats för döva och andra teckenspråkiga i Sverige.

När och vart sker Dövas dag 2022?

Lördagen den 24 september kl. 09:30-16:00.
Fyrishov, Idrottsgatan 2, Uppsala

Läs mer om eventet här »

Hoppas vi ses i monter 41!

Iris Teckenspråk erbjuder

YITYrkesintroduktion för teckenspråkiga är en yrkesförberedande utbildning med målet att du ska komma ut i arbete. Du får bland annat hjälp med att lyfta fram dina kompetenser, skriva CV och yrkesvägledning. Du gör också studiebesök och praktik på olika arbetsplatser i olika branscher för att se vilka yrken och arbetsplatser som finns. Just nu finns utbildningen i Göteborg och i Örebro med möjlighet att delta på distans.

SFI och vuxenutbildning – Iris har även SFI där du som nyanländ kan lära dig svenska språket, hur svenska samhället fungerar samt hur det är att arbeta i Sverige. Behöver du få gymnasiekompetens i ett eller flera ämnen? På Iris kan du läsa gymnasial vuxenutbildning med anpassat stöd utifrån dina behov. SFI för döva och vuxenutbildning för döva erbjuds just nu i Göteborg och i Malmö via kommunen.

IPSUIndividuellt pedagogiskt stöd vid utbildning (IPSU) är ett personligt utformat stöd så du kan genomföra och fullfölja en utbildning som förbereder dig för ett framtida jobb.Dövas dag på sociala medier:

Instagram
Facebook

Dela

Dela.

Inlägg av Facebook 2022-09-19

Translate »