i Magasinet, Med målet i sikte

Avsnitt 58 av Med målet i sikte: Årets sista avsnitt – bli expert på feedback!

Veckans avsnitt av Målet i sikte är inte bara säsongens sista, det är också ett avsnitt som lär oss hur man blir expert på feedback! Feedback är ett av de viktigaste verktygen vi har, där det är viktigt att lyfta varandra och hjälpa varandra - både i arbetet och hemmet - speciellt vid motgångar. Missa inte!

Ytterligare en säsong av Med målet i sikte har passerat. Den femte säsongen har innehållit en hel del spännande ämnen som alla behandlat självutveckling och motivation som ska bidra till att vi kommer närmare våra mål.

I årets sista avsnitt talar Lisa och Charlotte med HR-generalisten Anna-Maria Ekblad (gäst avsnitt 18 & 38) samt Liselott Vahermägi som är Konsult bland annat inom ledarutveckling och jämställdhetsfrågor.

Vi dyker djupt in i feedback säcken och diskuterar bland annat om det finns någon skillnad mellan feedback och kritik. I det svenska samhället är vi t ex inte så bra på att ge feedback som vuxna på samma sätt som vi är på att ge det till barn.

– Man ska inte ge feedback på saker som en person inte kan göra någonting åt, eller inte kan förändra. Det är inte konstruktivt, då vi inte kan hjälpa personen att utvecklas. Det vi ger feedback på är beteenden, som går att förändra, förklarar Anna-Maria Ekblad.

– Feedback handlar inte om att man ska förändra den andra personen, utan att stärka vår relation och bidra till varandras utveckling, uttrycker Liselott Vahermägi.

• Vad är syftet med feedback?
• Hur kan man träna på att våga ge negativ feedback?
• Hur tar man till sig negativ feedback på ett positivt sätt?
• Kan man ge för mycket positiv feedback?
• Hur skapar man en bra feedbackkultur på företaget?

Alla dessa frågor och mer diskuteras i ett öppet, ärligt och varmt samtal i Julens anda, där målet med feedback är man ska bli bättre som person.

Säsongsstart av säsong 6

I mitten av januari beräknar vi att sända det första avsnittet av säsong 6 av Med målet i sikte. Till dess kan du lyssna på alla tidigare avsnitt. Läs mer om dem på www.iris.se/medmaletisikte.

Finns där poddar finns

Vill du lära dig mer om feedback och hur du ska använda den på bästa sätt? Missa då inte att lyssna på veckans avsnitt av Med målet i sikte!

Som vanligt hittar du podcasten via Simplecast, Spotify, Itunes och i din podcastapp.

God Jul & Gott Nytt År!

Translate »