Bemötandeutbildning med Charlotte Ohlson

Charlotte Ohlson var med om en svår olycka som gjorde henne rullstolsburen.
I dag reser hon land och rike runt för att ändra organisationers, företags och
individers attityder gentemot människor med funktionsnedsättningar.

Bemötandeutbildning: Att se människan, inte funktionsnedsättningen

Hon avdramatiserar och delar med sig av sin kunskap på ett lättsamt sätt – samtidigt som hon inspirerar oss till att se möjligheter istället för hinder i våra liv!

Den 14 juni 2007 kom Charlotte Ohlsons liv att kastas om på bara några sekunder. Charlotte, då 34 år, höll på att packa in saker i sin bil och skulle låsa ytterdörren när hon hörde sin son ropa inifrån bilen – den hade kommit i rullning och var på väg ned för en backe utanför huset. I panik sprang hon efter för att rädda sonen men hamnade själv under bilen. Ryggen bröts och från den dagen skulle livet aldrig bli som vanligt igen.

Charlotte arbetade som hovmästare och höll på att utbilda sig till sommelier när olyckan inträffade. Under sina 11 veckor på sjukhus funderade hon på hur livet nu skulle förändras: ”Kommer jag kunna plugga klart till sommelier nu? Sedan när jag låg där så tänkte jag att, vad sjutton, det är klart jag ska! Jag kan väl sitta i rullstol och hålla vinprovningar” säger Charlotte. Efter lång rehabilitering och envis träning kan hon nu gå med rullator och lite med kryckor, men kommer alltid vara beroende av rullstol.

Att vända motgång till medgång

I dag arbetar Charlotte som jobbcoach på Iris, med våra bemötandeutbildningar samt föreläser om bemötande och tillgänglighet. Hon driver också vår motivationspodd ”Med målet i sikte ” tillsammans med kollegan Lisa Gustafsson.

Charlottes personliga berättelse inspirerar oss till att vända motgång till medgång och att plocka fram glädje och energi ur det som verkar omöjligt. Hon delar med sig av sin kunskap, ger verktyg för ett professionellt bemötande och får oss att se människan bakom funktionsnedsättningen – en god investering för varje organisation och företag:

”När jag kom ut i vardagslivet igen märkte jag att omgivningens förhållningssätt till mig hade förändrats en hel del. Jag blev inte bemött på samma sätt som innan. Folk var övertydliga eller övertrevliga. Jag är övertygad om att det beror på människors rädsla att säga fel och kanske till och med såra eller kränka. Man blir osäker helt enkelt och därför tror jag att bemötandeutbildningar är väldigt viktiga”.

Om Iris bemötandeutbildningar

Iris bemötandeutbildningar är speciellt framtagna för företag och organisationer. Med en lång erfarenhet och expertis inom bemötande av människor med funktionsnedsättningar eller funktionsvariationer, hjälper vi dig och dina kollegor att bli professionella i ert bemötande av alla. Vi sätter ihop ett intressant, roande och lärorikt föreläsningspaket utifrån er verksamhets behov. Kanske lagom till nästa kick-off? Vårt mål är att implementera hållbara resultat för dig och dina medarbetare!

Kontakta oss med en bokningsförfrågan

Vi skräddarsyr utbildningar i bemötande. Vill du boka Charlotte eller veta mer om hur vi kan anpassa ett upplägg som passar er verksamhets behov? Tveka inte att ta kontakt med oss via Lisa på lisa.gustafsson@iris.se!

Se ett utdrag ur Charlottes föreläsning.

Translate »