Bemötandeutbildning med Georgios Karpathakis Jaenson

Fördjupad kunskap och förståelse för neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) i allmänhet, och ADHD i synnerhet

Fördjupa din förståelse för neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, särskilt ADHD, genom Georgios Karpathakis Jaenson inspirerande föreläsning. Utforska verkliga exempel och praktiska strategier för att skapa inkluderande och stödjande miljöer både i arbetslivet och vardagen.
Fotograf: Robert Fröberg

Bemötandeutbildning: Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar

Möt föreläsaren Georgios ”Jojje” Karpathakis Jaenson, grundare av Underbara ADHD och författare av bästsäljaren med samma namn, som har tio års erfarenhet av att på heltid
arbeta med och föreläsa om ADHD relaterade frågor.

Han står även bakom ADHD lådan, var en av Sommarvärdarna i Sveriges Radio P1 och har en fil kand. i medie- och kommunikationsvetenskap från JMK på Stockholms universitet. Just nu arbetar Jojje med utvecklingen av en smart digital vardagscoach för personer med/nära ADHD, Ment.

Från en föreläsning med Georgios får du

  • Fördjupad kunskap och förståelse för neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) i allmänhet, och ADHD i synnerhet.
  • Ta del av egna erfarenheter och verkliga exempel som ger en unik inblick i och förståelse för hur det är att leva med ADHD som vuxen. Både på jobbet, i hemmet och i relationer.
  • Lära dig mer om vad som är bra och viktigt för alla personer inte minst de med ADHD på en arbetsplats. Och hur man som arbetsgivare eller chef kan erbjuda rätt stöd, i tid.
  • Insikt i hur man kan inkludera flera genom att anpassa både miljö, förhållningssätt och bemötande på arbetsplatsen.
  • Utforska beprövade metoder, strategier och praktiska hjälpmedel som underlättar vardagen för många som lever med/nära ADHD.

Att överleva med ADHD i det personliga livet

I den här inspirerande föreläsningen delar Georgios ”Jojje” Karpathakis Jaenson med sig av egna erfarenheter och upplevelser som tar med publiken på en känslomässig berg och dalbana.

En berättelse om ett liv och en skolgång som fullständigt havererar, alkohol och narkotikamissbruk, självmordsförsök, åtskilliga polisanmälningar, en fängelsedom, familjens enorma betydelse och hur livet vände när han, 25 år gammal, diagnostiserades med ADHD. Hur den brokiga resan till slut resulterade i en universitetsexamen, anställning på en av landets främsta PR byråer och som föreläsare, prisad social entreprenör, grundare av Underbara ADHD och Ment, en av årets Sommarvärdar i Sveriges Radio P1 2015, författare av boken tillika bästsäljaren Underbara ADHD den svåra superkraften och initiativtagare till av ADHD lådan.

Föreläsningen innehåller även en kort vetenskaplig introduktion till samlingsnamnet neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) i allmänhet, och ADHD i synnerhet. Dessutom delar Jojje med sig av olika beprövade metoder kring bemötande och förhållningssätt för alla som lever nära ADHD till exempel arbetsgivare, anhöriga, lärare, vänner och kollegor. Han tipsar också om en rad olika strategier som han själv använder för att försöka få vardagen att gå ihop.

Att överleva med ADHD på jobbet

ADHD är en allvarlig diagnos med god prognos, sägs det. Men vad betyder egentligen det? Jo, att många av de hundratusentals svenskar som lever med eller nära ADHD har stora möjligheter att hantera och minimera svårigheterna diagnosen för med sig. Och därigenom få ihop livspusslet men också en fungerande vardagssituation både privat och inte minst på jobbet. Förutsatt att de får rätt stöd och hjälp – i rätt tid. 

I denna föreläsning får du möjlighet att fördjupa din förståelse och kunskap om hur ADHD kan ta sig uttryck i vuxen ålder och på jobbet. Du kommer också få ta del av korta fakta, egna erfarenheter, beprövade strategier, praktiska hjälpmedel och insikter kring vilka anpassningar som är bra för alla personer inte minst de med ADHD på en arbetsplats. Målgruppen är anhöriga, närstående, kollegor, chefer, arbetsgivare och andra som lever nära eller dagligen träffar vuxna personer med ADHD.

Digital ADHD-upplevelse

Boka den världsunika Digital ADHD upplevelsen tillika simulatorn från ADHD lådan och få möjlighet att ta del av fem minuter ur vardagen för en människa som lever med ADHD. Upplevelsen illustrerar på ett pedagogiskt och effektfullt sätt vilka utmaningar och svårigheter olika vardagssituationer kan medföra för personer med diagnosen. ADHD lådan har tagits fram av Underbara ADHD i samarbete med Samsung och innovationshuset Epicenter Stockholm.

Den ena vardagssituationen utspelar sig i kollektivtrafiken – på väg till skolan – medan den andra utspelar sig i under ett provtillfälle i skolan/klassrummet.

– Fram tills nu har det varit i princip omöjligt för någon som inte har ADHD att fullt ut förstå hur det är att leva med det. ADHD lådan ger inte bara en unik inblick i vår vardag, utan även en djupare förståelse för utmaningarna och styrkorna som ADHD dagligen för med sig. Och detta på mindre än fem minuter, säger Georgios Karpathakis Jaenson, grundare av Underbara ADHD.

Mjukvaran som utgör en vital del av upplevelsen är framtagen av magikern Charlie Caper och Erik Rosales, D1gits. Genom bild och ljud på 13 tablets från Samsung får besökaren uppleva hur det är att försöka läsa en text och svara på några frågor samtidigt som intrycken haglar från alla håll och kanter.

Tanken med ADHD lådan är dels att belysa de mänskliga och samhällsekonomiska vinsterna med, och vikten av, tidiga insatser. Men även påminna våra folkvalda politiker om att rätt stöd och miljö – anpassat efter individens förutsättningar och behov – är avgörande för att alla människor ska få möjlighet att uppnå sin fulla potential.

Kuriosa

ADHD lådan lanserades under politikerveckan i Almedalen, Visby, sommaren 2017. Sedan dess har den hyrts in av/till kommuner, skolor, kick offer, temadagar och konferenser/events.

T ex: Bokmässan, Webbdagarna, ESSENCE konferensen, ADHD veckan, Psykiatriveckan i Falköping, Lidingö stad, Karlstads kommun, Humana, SIME, Anders Wall föreläsningen, Slush (FIN), Djurgårdens IF Fotboll, Malå kommun, Markaryds kommun, Norsjö kommun, Region Halland, Örebro universitet, Lågaffektiva Dagar, Region Kronoberg samt Studieförbundet Vuxenskolan och lockat tiotusentals besökare. Däribland Satya Nadella, VD för Microsoft, Caroline Nelson, VD för H&M i Sydafrika, H.M. Drottning Silvia, Laura Mattarella, Italiens första dam, H.K.H. Prins Daniel, H.K.H. Prins Constantijn av Nederländerna, Gustav Fridolin,

Om Iris bemötandeutbildningar

Iris bemötandeutbildningar är speciellt framtagna för företag och organisationer. Med en lång erfarenhet och expertis inom bemötande av människor från andra kulturer, som har funktionsnedsättningar eller funktionsvariationer, hjälper vi dig och dina kollegor att bli professionella i ert bemötande av alla. Vi sätter ihop ett intressant, roande och lärorikt föreläsningspaket utifrån er verksamhets behov. Kanske lagom till nästa kick-off? Vårt mål är att implementera hållbara resultat för dig och dina medarbetare!

Kontakta oss med en bokningsförfrågan

Vi skräddarsyr utbildningar i bemötande. Vill du boka Georgios eller veta mer om hur vi kan anpassa ett upplägg som passar er verksamhets behov? Tveka inte att ta kontakt med oss via Lisa på lisa.gustafsson@iris.se!

Translate »