Bemötandeutbildning med Charbel Gabro

Med sin humor och gripande historia väcker Charbel Gabro känslor och utmanar vår tankevärld.
Charbel älskar att beröra och bygger sina föreläsningar utifrån sin egen erfarenhet av kulturkrockar och utanförskap.

Bemötandeutbildning: Integrationsföreläsning

Han är känd som integrationisten, har lyfts i riksmedia och har bland annat utnämnts till Årets talare – Genombrott 2018.

När Charbel Gabro var fyra år gammal lämnade hans familj Syrien i hopp om ett bättre liv i Sverige. Men tillvaron i det nya hemlandet blev tuff. Föräldrarna hade svårt att hitta en plats och barnen kände ett starkt utanförskap.

Charbels tonår präglades av mycket frustration. Under en tid i livet levde han destruktivt, med spelmissbruk och självmordstankar. En dag insåg Charbel att den enda som kunde förändra hans situation var han själv. Han tog tag i livet, vågade drömma och började sätta upp mål. Och när drömmarna tog fart kom också viljan att dela med sig.

Med visionen att avdramatisera kulturmöten och skapa förståelse för olikheter började Charbel att föreläsa. I dag är han en av Sveriges mest anlitade föreläsare kring bemötande, mottagande av människor på flykt och integration. Hans integrationsarbete har lyfts många gånger i riksmedia och han har vunnit många utmärkelser.

Integration och att möta nyanlända

Vad vi har varit med om, vår bakgrund och våra erfarenheter, påverkar lätt hur vi ser på världen och andra kulturer. När vi hamnar i en situation där vi är ovana vid hur personen vi möter tänker eller beter sig så blir vi lätt obekväma och osäkra – eftersom vi vill ge ett gott bemötande.

Flyktingvågen har ställt många verksamheter i Sverige inför stora utmaningar – men också fantastiska möjligheter. Ett gott bemötande ger goda förutsättningar för att känna tillhörighet och trygghet och för att kunna bli en aktiv deltagare i arbets- och samhällslivet. Hur välkomnande och inkluderande är er verksamhet?

Charbel Gabro ger er ökad kunskap, förståelse och verktyg för det interkulturella mötet mellan människor rån olika kulturer. Charbel är inte rädd för att ta upp svåra frågor och hans tydlighet skapar trygghet. Samtidigt har han förmågan att fånga och beröra sin publik genom sin starka, personliga historia – och tar med er på en stark och tänkvärd, men också rolig och hoppfull resa!

Lyssna när Charbel gästade ett avsnitt av Iris Podcast Med målet i sikte.

Om Iris bemötandeutbildningar

Iris bemötandeutbildningar är speciellt framtagna för företag och organisationer. Med en lång erfarenhet och expertis inom bemötande av människor från andra kulturer, som har funktionsnedsättningar eller funktionsvariationer, hjälper vi dig och dina kollegor att bli professionella i ert bemötande av alla. Vi sätter ihop ett intressant, roande och lärorikt föreläsningspaket utifrån er verksamhets behov. Kanske lagom till nästa kick-off? Vårt mål är att implementera hållbara resultat för dig och dina medarbetare!

Kontakta oss med en bokningsförfrågan

Vi skräddarsyr utbildningar i bemötande. Vill du boka Charbel eller veta mer om hur vi kan anpassa ett upplägg som passar er verksamhets behov? Tveka inte att ta kontakt med oss via Lisa på lisa.gustafsson@iris.se!

Translate »