i Magasinet, Med målet i sikte

Avsnitt 102 av Med målet i sikte: Studieteknik – så pluggar och jobbar du smartare, inte hårdare

Med målet i sikte  /  Avsnitt 102  /  Studieteknik – så pluggar och jobbar du smartare, inte hårdare  /  Lyssna på SimplecastSpotifyItunes

Nytt år och ny termin. Att inleda ett nytt år med nya ambitioner är alltid spännande, kanske funderar du på, eller har just börjat plugga? Avsnitt 102 av Med målet i sikte handlar om effektivt lärande. Här delar Lisa och Charlotte med sig av ovärderliga studieteknikstips för att optimera ditt lärande och bli effektivare i ditt arbete. Allt för att du ska kunna plugga eller jobba smartare, inte hårdare!

Årets första avsnitt djupdyker i temat studieteknik. Det är inte bara användbart för studier utan också i arbete för att lära sig, organisera och komma ihåg information effektivt. Så vart börjar du?

Struktur är nyckeln till framgång

Det allra viktigaste är att skapa någon typ av plan menar Lisa. Struktur är nyckeln till framgång. Genom att organisera och strukturera ditt arbete kan du optimera din tid och dina resurser.

– Många tror att du måste ha talang för att lyckas med dina studier men det viktigaste är att ha struktur. En väl genomtänkt struktur minskar behovet av ansträngning, gör inlärningen roligare och bidrar till en mer hållbar studievana säger Lisa.

Hon och Charlotte ger sen flera konkreta tips på verktyg så att du ger dig själv de bästa förutsättningarna att lyckas.

Metoder för att förbättra minnet

Vidare går Lisa och Charlotte in på metoder för att förbättra minnet. De delar med sig av strategier för att sätta information i långtidsminnet, som att använda associeringar, visualiseringar, rim, ramsor, akronymer och regelbunden repetition och Charlotte presenterar kreativa minnestekniker från tiden när hon studerade till sommelier.

Du får också veta hur du bäst läser kurslitteratur, antecknar och hur du ska göra för att minnas längre än dagen efter.

Iris Studietekniksutbildningar

Vill du lära mer om studieteknik? Iris erbjuder studietekniksutbildningar i olika format och för olika målgrupper – privatpersoner, studiegrupper, för yrkesverksamma och arbetsplatser.

Digitala kurser – köp direkt i Iris Webbshop

Vill du som studerande maximera din inlärningspotential, ta del av Studieteknik för vuxenstuderande.
Är du lärare och vill maximera din undervisning? Här hittar du kursen Inkluderande undervisning och studieteknik för lärare.

Föreläsningar och workshops IRL och digitalt

Båda kurserna kan också beställas som föreläsning eller workshop med Lisa eller någon av hennes kollegor till din skola eller arbetsplats. De erbjuds på plats eller digitalt och skräddarsys efter behov.

Fler avsnitt på temat

Avsnitt 24: Missa inte avsnittet om hur du blir en mästare på struktur med Sveriges enda struktör David Stiernholm. Lär dig idag hur du förenklar ditt liv imorgon.

Avsnitt 20: I avsnittet med hjärnspecialisten Anna Tebelius Bodin får du veta hur din hjärna fungerar och få Annas bästa tips på hur du tar kontrollen över din hjärna.

Med målet i sikte – finns där poddar finns

Vill du veta mer om studietekniker och hur det kan hjälpa dig bli mer organiserad, tidseffektiv och bli bättre på att hantera information? Lyssna då på avsnitt 102 av “Med målet i sikte” och låt Lisa och Charlotte guida dig mot framgång! Som vanligt hittar du podcasten via Simplecast, Spotify, Itunes och i din podcastapp!

Intresserad av att lära mer och få mer inspiration om livet och arbetslivet samt bemötande?

Det finns ytterligare 111 avsnitt av Iris podcast Med målet i sikte att ta del av. Se alla avsnitt här »
Hör gärna av dig till oss om du har önskemål eller idéer om gäster eller teman framåt. Kontakta gärna lisa.gustafsson@iris.se eller charlotte.ohlson@iris.se

Skulle du vilja gå en bemötandeutbildning?

Stärk ditt team, få verktyg och ökad trygghet samtidigt som ni får en positiv upplevelse tillsammans.
Läs mer här »

Vi önskar dig en lärorik och inspirerande lyssning!

Translate »