i Magasinet, Matchning

Iris är godkänd leverantör av Arbetsförmedlingens nya matchningstjänst Rusta och matcha 2

Iris är godkänd leverantör av matchningstjänsten Rusta och matcha 2

Iris får enligt besked från Arbetsförmedlingen 2023-02-10 fortsatt förtroende som matchningsleverantör och blir leverantör av den nya tjänsten Rusta och matcha 2. Start av tjänsten beräknas till slutet av april 2023.

Sedan över 20 år tillbaka är Iris en stor leverantör till Arbetsförmedlingen och sedan 2020 av tjänsten Rusta och matcha. I april ersätts den av Rusta och matcha 2.

– I fredags fick vi det glädjande beskedet och vi är otroligt glada att stolta över detta erkännande och att vi får fortsätta stötta arbetssökande ut i jobb eller utbildning säger Erik Gustafsson, affärsområdeschef Matchning på Iris.

Rusta och matcha 2 – ökad kvalitet och förbättrat resultat över tid

Syftet med den nya tjänsten Rusta och matcha 2 är att öka kvaliteten och förbättra resultat över tid. Målet är oförändrat; arbetssökande som tar del av tjänsten ska komma till arbete eller utbildning på kortast möjliga tid.

Iris har hittills matchat ut 1365* deltagare till studier och varaktiga jobb i Rusta och matcha och med en snitthastighet på 16,80 veckor från start till jobb/utbildning. Arbetsförmedlingens leverantörer av Rusta och matcha betygsätts idag löpande i en fyrgradig skala. De som får högst betyg av Arbetsförmedlingen har lyckats bäst med att stötta deltagarna till jobb eller studier. I myndighetens senaste undersökning i januari 2023 fick Iris högsta betyg – ⭐⭐⭐⭐ – på 8 orter.

– Arbetsförmedlingens betygsmodell ska ju ge deltagarna möjlighet att jämföra leverantörernas resultat och senaste undersökningen bevisar att Iris är en kvalitetsleverantör då vi har en topplacering, vi ligger på andra plats av samtliga 169 leverantörer. Betygsresultaten från Rusta och matcha följer inte med till Rusta och matcha 2. Vi fortsätter dock leverera med kvalitet i fokus på våra 40-talet kontor i landet och ser fram emot att fortsatt bidra genom att se till varje deltagares behov och individuella mål avslutar Sandra Ericsson, tjänsteansvarig för Rusta och matcha på Iris.

Införande och start av tjänsten Rusta och matcha 2 beräknas till senare delen av april 2023.

För mer info kontakta Erik Gustafsson »

Iris är godkänd leverantör av Arbetsförmedlingens nya matchningstjänst Rusta och matcha 2

Fakta Iris Rusta och matcha (KROM)

Deltagare ut i arbetet/studier 2023-02-01

  • 1365 st ut i arbete/studier

Kontor & betyg

  • Vi har 43 kontor totalt
  • Alla kontor har inte fått betyg ännu,
    vi har 24 kontor med betyg.
  • Varav 8 med högsta betyg ⭐⭐⭐⭐ enligt betygsättningen för KROM 1.

*januari 2023

Dela

Dela.

Inlägg av Facebook 2023-02-08

Translate »