i Magasinet

Iris startar komvux och SFI i Göteborg – öppnar ny skola

Från 1 juli startar Iris ny verksamhet i Göteborg. En ny skola på Falkenbergsgatan i centrala Göteborg öppnar i augusti. Där kommer svenska för invandrare (studieväg 2 och 3) att erbjudas. I Iris befintliga lokaler på Ranängsgatan 3 startar SFI (studieväg 1) och grundläggande vuxenutbildning samt en nystartad SFI-utbildning för personer med hörselnedsättning.

Iris expanderar i Göteborg. Från 1 juli erbjuder Iris SFI och grundläggande vuxenutbildning i tillägg till befintliga arbetsmarknadstjänster och vuxenutbildningar för personer med synnedsättning samt för döva

Den 6 juli påbörjar de första eleverna sina studier på Ranängsgatan 3 och i början av augusti startar övriga elever sina studier på den nyöppnade skolan på Falkenbergsgatan 3.

– Under våren blev det klart att Iris är en av aktörerna som får möjligheten att bedriva SFI och grundläggande vuxenutbildning på uppdrag av Göteborgs stad. Sedan dess har vi arbetat hårt för att skapa den bästa studiemiljön, där vi bland annat utökat befintliga lokaler men också öppnat upp en helt ny skola samt att anställningar av skicklig och behörig personal pågår. Det är jätteroligt och jag ser mycket fram emot samarbetet med Göteborgs stad, säger Roger Jakobsson, Utbildningsdirektör Iris.

De kommunala vuxenutbildningarna söks via Göteborgs stads webbplats. Avtalet löper till och med december 2020.

Fakta:

  • Iris har från den 1 juli 2020 totalt tre enheter i Göteborg. Falkenbergsgatan 3, Ranängsgatan 3 och Lilla Waterloogatan 10.
  • Iris utökar erbjudandet i Göteborg med SFI och grundläggande vuxenutbildning (komvux). Det totala erbjudandet vuxenutbildning och arbetsmarknadstjänster är därmed följande:

Aktivitetsbaserade utredningsplatser (AUP) »
Stöd och matchning (STOM) »
Yrkesintroduktion för teckenspråkiga (YIT) »
Arbetsmarknadsutbildning för personer med synnedsatta (AUB syn) »
Individuellt pedagogiskt stöd i utbildning (IPSU) »
SFI för personer med synnedsättning samt för döva »
Grundläggande vuxenutbildning för personer med synnedsättning samt för döva »
Gymnasial vuxenutbildning för personer med synnedsättning samt för döva »
SFI, svenska för invandrare »
Grundläggande vuxenutbildning »

  • Iris erbjuder kommunal vuxenutbildning och SFI via ett tjugotal olika kommuner runt om i Sverige.
Translate »